időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Gyurcsány ügyvédje az ördög ügyvédje?

Magyar Nemzet
2021.04.09. 12:30
Gyurcsány ügyvédje az ördög ügyvédje?

Czeglédy Csaba fizethette a Borkait lejárató tartalmak hirdetéseit?

A HVG írta meg péntek délelőtt, hogy Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki Az ördög ügyvédje ügyében. Gyurcsány Ferenc ügyvédje ugyanis vélhetően átadta a portálnak a kihallgatás jegyzőkönyvét, amelyből az derült ki: tagadta, hogy köze lenne Az ördög ügyvédjéhez. A hatóság szerint viszont Czeglédy segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Facebook-oldalon megosztott tartalmakat és a Borkai-botránnyal kapcsolatos honlapot és a videófelvételeket megismerje a szélesebb nyilvánosság. A rendőrség bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja Czeglédy Csabát, mivel a gyanú szerint ő fizetett Az ördög ügyvédjeként elhíresült Facebook-oldal hirdetéseiért. Czeglédyvel szemben emellett több milliárdos költségvetési csalás miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, de az sem elhanyagolható körülmény, hogy a politikust évekkel ezelőtt adócsalásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Gyurcsány ügyvédje korábban tagadta, hogy köze lenne a Borkai-ügyet nyilvánosságra hozó, külföldről üzemeltetett internetes oldalhoz és egyelőre ugyanezt állította a mostani kihallgatásán is a HVG-hez eljuttatott dokumentumok szerint, bár méltatta az oldal tevékenységét.

Emellett vallomásában elmondta, szerinte a gyanúsításból nem derült ki, hogy posztra vonatkozik-e a hirdetés, ha viszont arra, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatokat kezelték jogosulatlanul. Czeglédy arra is hivatkozott, a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette.

Az ügy érdekessége, hogy Az ördög ügyvédje a napokban új poszttal jelentkezett a közösségi médiában, amelyben százmillió forintot ajánl azoknak, akik prominens fideszes politikusok botrányos élethelyzetéről releváns bizonyítékot juttat el az oldal által létrehozott e-mail-címre.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.