Hajóból esett a Dunába a szerencsétlenül járt horgász

Ittasan vezette motorcsónakját az a budapesti férfi, aki utasával együtt esett vízbe a Dunán.

Forrás: police.hu2021. 04. 11. 11:36
BRFK
A BRFK vizirendészei eljárást indítottak a hajót vezető ittas férfivel szemben Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ráckevei-Soroksári Duna mellékág 28-as folyamkilométerénél április 10-én 15 óra 45 perc körül eddig ismeretlen okból egy kisgéphajó vezetője és utasa is a vízbe esett – számolt be róla a Police.hu. Mint írták, a motorcsónakból kieső két férfit a környéken horgászók segítették partra, a kishajó utasán azonban már nem lehetett segíteni, a 65 éves férfi életét vesztette, halálát a baleset által bekövetkezett sokk, kihűlés, majd fulladás okozhatta. Az irányítás nélkül sodródó motorcsónakot a rendőrök érték utol és vontatták be egy kikötőbe.

 

A kötelezően előírt mentőmellény nem volt a motorcsónakban. A rendőrök a vízi jármű vezetőjével alkoholszondát fújattak, ami pozitív lett, ezért a harmincéves férfival szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – halált okozó vízijármű-vezetés ittas állapotban bűntett gyanúja miatt indított eljárást. Ha a nyomozás során bebizonyosodik a hajó vezetőjének felelőssége, rá letöltendő börtönbüntetés vár, hajóvezetői engedélye bevonásával. A Magyar Nemzet információi szerint a motorcsónakból horgászó páros járműve egy hirtelen kanyarban dőlt oldalra, ekkor esett ki az utas és a hajó vezetője is.

A BRFK vízirendészei eljárást indítottak a hajót vezető ittas férfival szemben
Fotó: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.