időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Óbuda volt DK-s képviselője: Csalódtam Gyurcsány Ferencben!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.04.10. 16:20
Óbuda volt DK-s képviselője: Csalódtam Gyurcsány Ferencben!

Hazai Iván András, Budapest III. kerületének önkormányzati képviselője április 9-én este a közösségi oldalán közzétett nyilvános bejegyzésében adott magyarázatot arra, miért lépett ki a Demokratikus Koalícióból.

Hazai kijelentette, kezdettől fogva szimpatizált Gyurcsány Ferenc politikai elképzeléseivel, mert szerinte a DK akkor olyan párt volt, amely reményt adott a konstruktív ellenzékiségre. Hazai Iván András hozzátette, véleménye szerint mára a DK már nem az a demokratikus párt, amelyet egykor képviselt:

„Meglátásom szerint egy szűk vezetői réteg dönt mindenről, és ez által nem hagyják érvényesülni a demokráciát a pártban. Szembesültem többször, hogy a DK-ban, aki elér egy magasabb politikai pozíciót, azzal elszalad a ló. Nem kicsit, nagyon!”

– vallotta be a politikus, aki azt is leírta, Gyurcsányban csalódott a legnagyobbat.

Hazai Iván András szerint csak egy eszköz volt Gyurcsány Ferenc számára
Fotó: Facebook

A DK és a Jobbik szövetségére utalva elmondta: felháborítónak tartja, hogy a Demokratikus Koalíció vezetése legitimált egy olyan pártot, amelyik néhány éve még a legszélsőségesebb, gyűlöletkeltő kampányt folytatta, akikkel szemben a DK állt ki a legradikálisabban:

„Hiába vált ki a szélsőjobb egy része, hiába mutatja most a párt a demokratikus szép arcát, ettől még a Jobbik szimpatizánsai valószínűleg ugyanúgy fognak szalon-zsidózni, vagy cigányozni és megjegyzéseket tenni meleg honfitársainkra.

Itt nemcsak az összefogás a lényeg, hanem a társadalom szemléletének megváltoztatása is, amit egyébként nagyon nehéz lesz elérni a lakosság körében.”

A politikus továbbá beismerte, csak egy eszköz volt Gyurcsány Ferenc számára, mint sokan mások, akik hasonlóan csalódtak a DK jelenlegi politikájában és vezetésében, hozzátéve,

amikor közölte, hogy kilép a pártból, Gyurcsány Ferenc megfenyegette, negatív jövőt ígért számára.

Hazai továbbá azt is nehezményezte, hogy a DK III. kerületi polgármestere egyértelműen kijelentette, az idősebb képviselőkre a jövőben nincs szükség, a következő önkormányzati ciklusban nem számít rájuk, cserben hagyva ezzel az idősebb korosztály szavazóit is. Óbuda volt DK-s képviselője végül megjegyezte: bár alpolgármesteri címéről lemondott, de független képviselőként továbbra is a III. kerületi polgárokért kíván dolgozni.

Ahogyan azt a Magyar Nemzet is megírta, Hazai Iván András óbudai alpolgármester és Rózsa László Péter, a képviselő-testület egészségügyi bizottságának elnöke január végén jelentették be azonnali távozásukat a Gyurcsány-pártból. Az óbudai hírek szerint a DK elnöke szólíthatta fel a politikusokat a kilépésre, mielőtt a választást megelőzően felrobbant volna az időzített bomba.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.