Orbán Viktor: Három és fél millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

A miniszterelnök bejelentette, hogy az iskolák fokozatosan nyitnak ki. Először az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai április 19-én.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Orbán Viktor2021. 04. 14. 16:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Örömmel látjuk, hogy elértük a hárommillió oltást – kezdte a Facebookon tett bejelentését Orbán Viktor szerdán. A miniszterelnök köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult ehhez az eredményhez.

– Jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással, talán Európában a legjobban és a leggyorsabban – vélekedett a miniszterelnök, és közölte,

hamarosan elérjük az újraindítás következő lépcsőfokát, és három és fél millió beoltottnál, feltehetőleg jövő szerdán vagy csütörtökön kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, valamint eltörlik a teraszdíjat is, hogy segítsék ezeket vállalkozásokat.

A kormányfő elmondta, az iskolák is fokozatosan kinyitnak: elsőként április 19-én az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai. Az általános iskolák felső tagozatain és a középiskolákban május 10-ig marad még a digitális oktatás.

Orbán Viktor miniszterelnök arról is beszélt, hogy felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások, amelyek célja a zavarkeltés és az emberek elbizonytalanítása:

– Arra kérem Önöket, hogy ne hallgassanak az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet! Kérem Önöket, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat, mert minden élet számít

– zárta sorait a miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.