Pluszpénzzel segíti az orvosi praxisokat a fideszes önkormányzat

Kétszázezer forintot biztosít a városban működő háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi praxisoknak a kormánypárti városvezetés Komáromban.

Magyar Nemzet
2021. 04. 02. 9:32
null
Dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere. Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Komáromban az egészségügyi alapellátásban működő 16 praxisnak (felnőtt és gyermek háziorvosi, fogorvosi) – elismerve és segítve a Covid–19-vírus okozta veszélyhelyzetben végzett áldozatos munkájukat

– egyszeri kétszázezer forint/praxis anyagi segítséget nyújt az önkormányzat”

– áll abban az előterjesztésben amit húsvét előtt fogadott el a város jobboldali polgármestere. Molnár Attila a veszélyhelyzeti felhatalmazás miatt egy személyben döntött a támogatásról, amelyre a városi tartalékból 3,2 millió forintot biztosítottak.

„Az orvosok folyamatosan – hétvégén is – oltanak, miközben ellátják a védekezéssel kapcsolatos egyéb feladatokat” – indokolták a döntés szükségességét az előterjesztésben. Az oltással kapcsolatos többletfeladatok, illetve a védekezéssel kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére minden, az alapellátásban dolgozó praxis április 15-ig részesül az egyszeri kétszázezer forintos juttatásban. A polgármester egy videót is közzétett a döntésről, amelyben arról is beszámolt, hogy Komáromban némileg csökken az új fertőzöttek száma.

Molnár Attila, Komárom polgármestere

A fideszes városvezetés korábban adóelengedéssel is segítette a helyi vállalatok túlélését, a mostani kétszázezer forintos támogatással pedig a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak köszönik meg a szolgálatukat. A háziorvosi praxisokban és az oltópontokon

a húsvéti hosszú hétvégén is folyamatos lesz az oltás,

a Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központ is plusz juttatással ösztönzi az orvosokat a hétvégi munkára.

Magyarországon már minden ötödik ember megkapta a koronavírus elleni oltást, ezzel az egyik legjobban átoltott uniós ország vagyunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.