A nemzet biztonsága is hidegen hagyja a baloldalt

Nem vettek részt a baloldali pártok az állam válságkezelésének hatékonyabbá tételét szolgáló törvény vitáján.

Magyar Nemzet
Forrás: Honvedelem.hu2021. 05. 09. 12:40
null
Fotó: laszlo_kertesz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem jelentek meg a baloldali pártok azon a hétpárti egyeztetésen, amelyet a honvédelmi miniszter kezdeményezett annak érdekében, hogy még a benyújtás előtt megvitassák az ország biztonságát és az emberek védelmét szolgáló törvényjavaslatot” – írja a Honvédelem.hu.

„Az új szabályozás érdemi vitáját nagymértékben elősegítette volna, ha az ellenzéki pártok elfogadják a szakmai egyeztetésen való részvételt, hiszen az ország és állampolgárainak védelme nem pártpolitikai, hanem össztársadalmi, nemzeti ügy” – fogalmazott a kormányzati oldal.

A baloldali pártok képviselőit nem érdekelte az ország védelmét szolgáló intézkedések megvitatása Fotó: Honvédelem.hu

Mint azt kifejtették, a megvitatni kívánt törvényjavaslat a vörösiszap-katasztrófa, a 2013-as dunai-árvíz, a 2015-ös tömeges migrációs okozta helyzet és a Covid–19-válságkezelés tapasztalatainak az összehangolására épül. A kormányzati cikluson átívelő szabályozás célja pedig az, hogy képessé tegye az állami válságkezelési rendszert a többféle egyidejű kihívás kezelésére, és közben biztosítsa a társadalom folyamatos működését, lehetőség szerint a különleges jogrendi szabályok bevezetése nélkül is.

„A baloldali pártok részvétele híján a Fidesz–KDNP-frakció észrevételeivel és javaslataival sikerült kiegészíteni és módosítani az úgynevezett védelmi és biztonsági feladatok összehangolásáról szóló, valamint a különleges jogrend idején bevezethető intézkedéseket is meghatározó törvényjavaslatot” – hangsúlyozták.

A portál részletesen kiemelte, hogy a törvényjavaslat a NATO és EU válságreagáló-rendszereihez való kapcsolódást is szolgálja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.