Az állam kellett, hogy végre tisztaság legyen

Egy állami pályázaton sikerült pénzt nyernie a XV. kerületnek ahhoz, hogy az önkormányzat végre eltakarítsa az illegálisan lerakott hulladékot. Ezt korábban önkéntesek is megtették már. Úgy tűnik, a DK-s önkormányzatnak segítség kell ahhoz, hogy egy ilyen alapvető feladatot ellásson.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 13:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdte a XV. kerületi DK-s önkormányzat saját cége, a Répszolg a városrész illegális szemétlerakóinak a felszámolását – erről számos bejegyzés szól a közösségi médiában, így Cserdiné Németh Angéla polgármesteré, továbbá közli a hírt az önkormányzat saját lapja, a Tizenötödik május 6-i száma is.

Márciusban civil önkéntesek rakták rendbe a Szilas-patak környékét
Fotó: Magyar Nemzet

A szemetelés komoly probléma a kerületben, amely fekvésének köszönhetően jelentős zöldterülettel rendelkezik. Titokban lerakott hulladékkal sok helyütt találkozhatunk mindhárom kerületrészben – Rákospalota, Pestújhely, Újpalota –, és kiemelkedően érintett a Szilas-patak vonala,

illetve az ehhez közel eső erdős, rétes területek. Ezek több pontján hosszú ideje halmozódott már a lerakott hulladék, amelyet végül önkéntesek gyűjtöttek össze márciusban egy hétvégi akció során. Erre főleg azért kerülhetett sor, mert a szemetelés érintette a patak Fót felőli oldalát, ahol a Turjános természetvédelmi terület húzódik, az M3 felőli végén a Szilas-tóval, amely tavaly október óta az érdeklődés előterébe került a környékbeliek és a természetért aggódó fővárosiak körében.

A civilek tehát ingyen végezték el az önkormányzat munkáját. Most végre a kerület is lépett azzal, hogy módszeresen kezdett hozzá az illegális lerakók felszámolásához, de ez sem ment kormányzati segítség nélkül.

Maga a polgármester tudósít arról, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium Tisztítsuk meg az országot! projektjében sikerült forrást találni arra, hogy 17 helyszínen takarítást végezzenek. Ehhez mindössze hárommillió forintra volt szükség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.