Az élet újabb szeletét kaphattuk vissza

A baloldalnak nem fontos a védekezés, sőt inkább azt szeretnék, hogy elhúzódjon a járvány, hogy nyerhessenek a választáson – mondta tegnap a napirend előtti felszólalások során Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Csekő Imre
2021. 05. 04. 5:50
null
A jövő héten oltják a 16-18 éves korosztályt is Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hétvégén az ország az élet újabb szeletét kaphatta vissza, miután a beoltottak száma elérte a négymilliót – mondta tegnap a napirend előtti felszólalások során Hollik István a parlamentben, majd hozzátette: miközben mindenki a védekezéssel van elfoglalva, a baloldal világossá tette, nem fogja megszavazni a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára erre úgy reagált, a baloldalnak nem fontos a járvány elleni védekezés, sőt inkább azt szeretnék, hogy elhúzódjon a járvány, mert annál nagyobb eséllyel nyerhetnek a 2022-es választáson.

Rétvári Bence államtitkár

A Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt, mert szerinte a múlt héten a Pfizer-oltásokkal kapcsolatos hirtelen bejelentésével „megalázta az embereket”. Válaszában Dömötör Csaba emlékeztetett: a baloldal oltásellenes akciókat indított, egyes vakcinák ellen aláírást gyűjtött, sőt be is tiltotta volna a keleti oltóanyagokat. Magyarországon 41 százalékos az átoltottság, míg az uniós átlag csak 24 százalék – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

– Az ellenzék nem oltásellenes – jelentette ki felszólalásában a jobbikos Csányi Tamás, aki szerint korábbi határozati javaslatuk csupán arra irányult, hogy kivizsgálják a kínai vakcinát érintő tisztázatlan körülményeket. Dömötör Csaba, válaszában vékony magyarázkodásnak nevezte ezt a baloldali határozattal kapcsolatos okfejtést, és emlékeztetett rá, hogy annak elfogadásával ma sem lehetne használni a kínai vakcinát.

Zsigmond Barna Pál arról beszélt, hogy most már van annyi vakcina Magyarországon, amennyi minden felnőttnek elegendő. A Fidesz képviselője szerint nem lenne ilyen kedvező a helyzet, ha a vakcinabeszerzésnél kizárólag Brüsszelre hagyatkoztak volna. Hazánk azért áll jól, mert nem engedte magát lebeszélni az önálló vakcinbeszerzésről – tette hozzá. Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára minderre azt válaszolta, hogy május végére három és fél millióval kevesebb ember lenne beoltva, ha Magyarország Brüsszelre, illetve az oltásellenes baloldalra hallgatott volna.

– Elég volt a Fidesz–KDNP állampárti rendszeréből – jelentette ki felszólalásában Varju László, majd pártja miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát ajánlotta az emberek figyelmébe. Orbán Balázs erre úgy reagált: kiderült, hogy a járvány közepette, a DK-s képviselőnek semmi sem fontosabb, minthogy kortesbeszédet mondjon Gyurcsány Ferenc felesége mellett. – A baloldal minden alkalmat arra használ, hogy a politikai pecsenyéjét sütögesse – vélekedett a Miniszterelnökség államtitkára.

A szocialista Korózs Lajos arról beszélt, hogy elszabadultak az árak, amire nem jelent megoldást, hogy a nyáron 0,6 százalékkal kiigazítják a nyugdíjakat. – Korózs Lajos arról híres, hogy folyamatosan kamuzik – válaszolta erre Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár. Emlékeztetett arra, hogy a baloldali kormányok éppen Korózs szociális államtitkársága idején csökkentették a gyest, kurtították meg az otthonteremtési támogatást és vették el a tizenharmadik havi nyugdíjat. Hozzátette: az elmúlt tíz évben ezzel szemben tíz százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke.

– Az LMP frakcióvezetője Gyurcsány kottájából énekel – vélekedett Schanda Tamás Keresztes László Lóránt felszólalására válaszolva, aki úgy értékelte az egyetemi modellváltást, hogy a kormány bármilyen súlyos válsághelyzetben „hajlandó meglopni a nemzetet”. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára ezt követően felszólította a baloldali politikust, hogy hagyja abba az álhírterjesztést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.