Csodálatát fejezte ki a spanyol jobboldal vezetője Magyarország iránt

Meg kell állítani az illegális migrációt – erről tárgyalt egymással a spanyolországi Vox vezetője, Santiago Abascal és Orbán Viktor miniszterelnök. Abascal európai körutazást tart, hogy szorosabbra fűzze a viszonyt azokkal az országokkal, amelyek ellenzik az illegális bevándorlást. Orbán Viktorral tartott egyeztetése után közölte: csodálja Magyarországot a bevándorláspolitikája miatt.

2021. 05. 28. 11:51
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. május 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja a spanyol jobboldali VOX párt vezetõjét, Santiago Abascalt a Karmelita kolostorban 2021. május 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország példáját akarjuk követni Spanyolországban”

– ezt nyilatkozta Santiago Abascal, a jobboldali Vox vezetője, miután találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel. Abascal európai körutazást tart annak érdekében, hogy megerősítse a kapcsolatot azokkal az európai országokkal, amelyek elkötelezettek az illegális migráció megfékezése és az országhatárok megvédése iránt.

A Vox-vezér csütörtök délelőtt találkozott a Karmelita kolostorban Orbán Viktor kormányfővel, majd a szerb–magyar határra is ellátogatott Novák Katalin kíséretében.

A megbeszélés utáni nyilatkozatában szüntelenül dicsérte a magyar kormányt „a határok védelme érdekében tett lépéseiért”, valamint azért a bátor ellenállásért is, amelyet Brüsszellel szemben tanúsít a migrációs témában. Abascal hozzátette, hogy

„eljött az ideje annak, hogy a spanyol jobboldal megerősítse a kapcsolatokat a tömeges bevándorlást megfékezni kívánó országokkal”.

Közölte: „csodálja a magyar kormányt, a Fideszt”, és követni akarja példánkat spanyolországi politizálása során.

A Vox vezetője kiemelte Orbán Viktor bátorságát a „határok megvédése” kapcsán, melyet 2015-ben tanúsított, szembeszállva a „nemzetközi kritikával, a médiával és a brüsszeli oligarchákkal”. Szerinte a magyar kormány kulcsfontosságú lépéseket tett meg évekkel ezelőtt, melyek

„döntő szerepet játszottak a menekültek lavinájának a megállításában”.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke fogadja a spanyol jobboldali Vox párt vezetőjét, Santiago Abascalt a Karmelita kolostorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Santiago Abascal, aki Budapest után a lengyel fővárosban folytatja politikai turnéját, arra panaszkodott, hogy Spanyolországban „nem volt és jelenleg sincs politikai akarat az illegális migráció megállítására”, ennek köszönhető a Ceutában múlt héten tapasztalt invázió is. Hozzáfűzte:

„a laza határpolitikának köszönhető, hogy több ezer migráns kóborol jelenleg is a spanyol autonóm város utcáin”.

Ceutában múlt héten egy Marokkó és Spanyolország közötti diplomáciai konfliktus miatt alakult ki migrációs válság. A marokkói hatóságok ölbe tett kézzel nézték végig, ahogy több ezer ember rohamozza meg a határon húzódó kerítést. Alig két és fél nap alatt közel tízezer bevándorló jutott át illegálisan Ceutába, többségüket azóta már sikerült ugyan hazaküldeni, de még mindig körülbelül háromezren tartózkodnak a városban illegálisan. Az invázió során ezerötszáz kiskorú is átjutott Ceutába, közülük kétszáz főt átszállítottak a félszigetre. Felügyeletükért cserébe az autonóm közösségek hitelt kapnak a központi kormánytól. A legtöbb gyereket Valencia és Madrid fogadta be.

A spanyol jobboldal vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor a migrációról

Budapestre érkezik Santiago Abascal, a spanyol jobboldal vezetője. Santiago Abascal szövetségeseket keres azért, hogy együtt oldják meg az Európát sújtó migrációs válságot és a határok védelmét. Elsőként Budapestre utazik a magyar kormányfő meghívására.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.