Debrecenben indít képzést a Mathias Corvinus Collegium

A nagy múltra visszatekintő épület teljesen megújul, amit a város polgármestere és a terület országgyűlési képviselője is üdvözölt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 06. 16:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A patinás Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja – jelentette be Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára.

Az MCC kuratóriumának az elnöki posztját is betöltő politikus közölte:

– Az MCC megvásárolta és felújítja az épületet. Először a szálloda új szárnyát alakítják át, addig a patinás régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután következik a régi épület felújítása, amelyet ismét szállodaként fognak működtetni

– ismertette.

Papp László, Debrecen fideszes polgármester üdvözölte, hogy a korábban a kultúrának és a művészeteknek is helyet adó épületegyüttes immár tudásközpont funkcióval is kiegészül.

Kósa Lajos a választókerület országgyűlési képviselő azt mondta:

az új szállodarész jelentős átalakításával egy „tájseb” szűnik meg a debreceni belvárosban.

Mint lapunk korábban megírta: hatalmas az érdeklődés a szakkollégium képzései iránt, amelyeket nemzetközileg elismert kutatók is tartanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.