Egyedül a DK elnöke él tőkejövedelemből 

– Nemzeti összefogás helyett a baloldal egyedül a kormányt akarta megbuktatni – mondta Orbán Viktor a DK-val kapcsolatban.

Bákonyi Ádám
2021. 05. 31. 17:18
ARAT Gergely
Budapest, 2020. november 16. Arató Gergely, a DK képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely (DK) az azonnali kérdések órájában bírálta a miniszterelnököt, mert egy rádióinterjúban a bérből és fizetésből élők közé sorolta magát. – Önnek milyen nehézségei voltak a járvány miatt, megszűnt az állása, csökkent a jövedelme? – kérdezte.

– Önök a válság alatt egész végig azon dolgoztak, hogy én elveszítsem az állásomat. Önök semmifajta nemzeti összefogásban nem voltak hajlandók részt venni, egyetlen dolog érdekelte önöket, hogy hogyan buktassák meg a kormányt – fogalmazott válaszában Orbán Viktor. Hangsúlyozta: ő maga és valamennyi képviselő is bérből, fizetésből él, ami ráadásul össze van kötve az átlagjövedelemmel. Ha az átlagjövedelem csökken, akkor a ő bérük is csökken, és fordítva. – Az önök pártja az egyetlen, akinek az elnöke tőkejövedelemből él – közölte Orbán Viktor.

– Mi valóban azon dolgozunk, hogy a mostani állását ön veszítse el, ugyanakkor nem aggódom önért, mert fordulhat mindig családi segítségért – reagált Arató Gergely.

Válaszában a kormányfő megismételte, hogy ő a maga részéről nem akar tőkejövedelemből élni. – Akkor sem szabadulnak meg tőlem, ha az önök forgatókönyve valósul meg jövőre. A következő 20 évben is számíthatnak az együttműködésemre, mivel itt leszek a parlamentben, mint fizetésből élő képviselő – mondta Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.