Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Újabb videó mutatja be Karácsony Gergely „speciális” angoltudását

Hiperpasszív nyelvtudása van, miniszterelnökké választása esetén mégis angolul tartana nemzetközi sajtótájékoztatót Budapest főpolgármestere.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 05. 18. 19:09
Karácsony Gergely Zuglóban már "bizonyított" Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiperpasszív nyelvtudása van, miniszterelnökké választása esetén mégis angolul tartana nemzetközi sajtótájékoztatót – állította Budapest főpolgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Habár Karácsony Gergely azt állítja magáról, hogy a kutatói munkájához szükséges szaknyelvi angolt ismeri, főpolgármesterré választása után tartott egy nemzetközi sajtótájékoztatón, ahol a párttársa, Barabás Richárd fordított neki. Az erről készült videófelvételt a Hír TV tette közzé.

Karácsony Gergely főpolgármester már tartott nemzetközi sajtótájékoztatót, akkor a párttársa fordított neki
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

– Tervezi, hogy az angol nyelvvizsgáját megcsinálja, amíg esetleg miniszterelnöknek megválasztanák? – kérdezte a Hír TV stábja a főpolgármestertől a dunaújvárosi sajtótájékoztatóján, kérdésükre azonban nem kaptak választ, mint ahogy arra sem, hogy Karácsony tisztázni fogja-e a doktori címe körüli ellentmondásokat.

Arra a felvetésre, hogy Karácsony Gergely jogosulatlanul állította magáról, hogy doktori fokozattal rendelkezik, az ATV-ben is rákérdezett a műsorvezető, amire a főpolgármester kitérő választ adott: – Van egy önéletrajzom, amibe valaki valahova beírta – magyarázkodott Karácsony, aki azt állítja, hogy erről ő is csak a médiából értesült.

A Budapesti Corvinus Egyetem rektora, Lánczi András 2004-ben vette fel Karácsony Gergelyt az egyetem politikatudományi tanszékére. Karácsony ekkor már PhD-hallgató volt az egyetem szociológiai tanszékén, nyolc év alatt sem tudta azonban elvégezni a doktori képzést.

Ahogyan lapunk korábban megírta: nemcsak 2018-ban, hanem már 2013-ban is becsapta saját szavazóit Karácsony Gergely főpolgármester, amikor azt hazudta, hogy 2007-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett.

Karácsony Gergely nemzetközi sajtótájékoztatója itt tekinthető meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.