Karácsony titkolja, hogy mennyit költ tolmácsra

Az adatigénylés határidejét 15 nappal meghosszabbították, ami vagy azt jelenti, hogy nem szívesen adják ki ezeket az adatokat, vagy azt, hogy a sok számla miatt nehéz az összesítés.

Munkatársunktól
2021. 05. 28. 14:35
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időhúzással próbálja késleltetni Karácsony Gergely, hogy kiderüljön, mennyit is költ tolmácsokra, illetve hány szakembert alkalmaz.

A témában az Origó.hu május 10-én közérdekű adatigényléssel fordult Karácsonyékhoz, ám 15 nap elteltével a főpolgármester hivatala újabb 15 napos határidő-hosszabbítást kért. Az internetes portál szerint ez két dolgot bizonyíthat: azt, hogy a főpolgármester nem szívesen adja ki a tolmácsokra vonatkozó közérdekű adatokat, vagy azt, hogy annyi van belőlük, hogy a jogszabály által előírt határidő is kevés az összeszámolásukra.

A hiányzó idegennyelv-tudásból Karácsony Gergelynek komoly problémái adódnak a miniszterelnök-jelölti kampányában

Mint korábban beszámoltunk róla, Karácsony hiányos angolnyelv-tudása a brit The Economistnak adott promóciós interjúja kapcsán került reflektorfénybe. Karácsony az interjú egy helyén úgy fogalmazta meg az önmaga és Orbán Viktor miniszterelnök közti különbséget, hogy utóbbit kövérnek és alacsonynak, míg magát magasnak és vékonynak nevezte. A szokatlan és sértő kijelentés – amiért végül elnézést kért a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje – kapcsán Fürjes Balázs államtitkár hívta fel a figyelmet arra a politikusi körökben ismert tényre, hogy a főpolgármester nem beszél angolul.

Ezután Karácsony kormányfői alkalmasságáról is súlyos kérdések merültek fel, hiszen Európában – egy kivételével – szinte minden kormányfő beszél legalább egy világnyelvet. Az ügy ennél súlyosabb aspektusa, hogy Karácsony Gergely korábbi, hivatalos életrajza szerint doktori címmel rendelkezik, ami több nyelvvizsga meglétét is feltételezi.

Nemcsak az derült ki azonban, hogy a főpolgármesternek semmilyen nyelvvizsgája nincs, hanem Karácsony azt is kénytelen volt elismerni, hogy nincs doktori fokozata. Ezt a számára igencsak kellemetlen kérdést azzal a nevetséges érvvel igyekezett tisztázni, hogy „valaki beleírta” a PhD-t az életrajzába.

Egy lapinterjúban Karácsony ezen felül azt állította, hogy egyetemista korában egy angoltanára diszlexiát állapított meg nála, amelyet azonban azóta „kinőtt”, sőt már gyorsabban tud olvasni az átlagnál. A főpolgármester azzal is megpróbálta a kritikáknak eléjét venni, hogy a gimnáziumban rossz tanuló volt, és nem tudja, hol van az érettségi bizonyítványa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.