Már a nyomozóhatóság asztalán a tiszaújvárosi feljelentés

A rendőrség a következő napokban dönt majd arról, hogy elindítja-e a nyomozást a gyanús ügyekben.

2021. 05. 25. 11:49
null
TISZAÚJVÁROS Fotó: Ádám János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett a tiszaújvárosi feljelentéscsomag a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához (KR NNI), a hatóság vizsgálja a beadvány tartalmát – erről tájékoztatta lapunkat az ORFK Kommunikációs Szolgálat Sajtóügyelete.

A büntetőeljárásról szóló törvény szerint ilyenkor az történik, hogy a nyomozó hatóság a feljelentés megérkezésétől számított három munkanapon belül megvizsgálja, hogy az ügyben a nyomozást el kell-e rendelni, vagy a feljelentés kiegészítésének, elutasításának, illetve az ügy áttételének van-e helye.

A feljelentés kiegészítését akkor rendelik el, ha a rendelkezésre álló adatok alapján a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról nem lehet dönteni, és ezért további vizsgálatokra van szükség.

Tiszaújváros előző, szocialista polgármestere aggódhat a feljelentés miatt
Fotó: Tiszaújváros.hu

Mint azt megírtuk, Csikász Gábor tiszaújvárosi ­Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő több gyanús ingatlanügy és egy megbízási szerződés miatt hűtlen kezelés gyanújával fordult a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához. A kormánypárti politikus ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a lehetséges felelősöket a nyomozó hatóság nevezheti majd meg.

Csikász Gábor azért tett feljelentést, mert szerinte több, akár a jogszabálysértés gyanúját is felvető adásvétel zajlott le az elmúlt években a balliberális vezetésű településen.

Ezekről az ügyletekről azt lehet tudni, hogy ha a város, illetve annak cége adott el, akkor rendkívül kedvező áron tették, ám ha vásároltak, akkor lényegesen mélyebben nyúltak zsebbe. Fény derült egy gyanús megbízási szerződésre is, ahol a kifizetéseket aggályos teljesítésigazolások alapján hajtották végre. A város jegyzője állítja: minden ügylet törvényes volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.