időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Motoros futár hozta szerkesztőségünknek az Elk…rtuk című film előzetesét +videó

Magyar Nemzet
2021.05.26. 11:04

Az őszödi beszéd tizenötödik évfordulóján kapta meg lapunk szerkesztősége a Gyurcsány Ferenc rendőrterrorjáról szóló Elk…rtuk című film előzetes videóját. A Gyurcsány hazugságairól szóló krimi producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

Motoros futár érkezett lapunk szerkesztőségéhez szerda délelőtt, aki egy, a 2006-os őszödi beszéddel kapcsolatos pendrive-ot adott át. Az adathordozón a Gyurcsány Ferenc rendőrterrorjáról szóló Elk…rtuk című film előzetes videója található.

Fotó: Facebook

A Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerek által készített krimi trailerje egy magnókazetta jelenetével kezdődik, amelyet a Parlament látképe, majd a Szabadság-szobor, valamint a Szabadság híd feltűnése követ. A történet a szkeccs alapján egy fiatal lányról szól, aki videókamerával veszi fel a körülötte lévő eseményeket.

A képeken megjelenik a régi MTVA-székház 2006. szeptember 18-i ostroma is, valamint az október 23-i tüntetés jelenete. Olyan részt is bevágtak az előzetes videójába, ahol a főszereplő véres lábbal sétál a tüntetők között, akik a „Mondjon le! Mondjon le” rigmust skandálják.

A következő képsorokban már a lány sérülése látszódik a szeme körül, ami egyértelműen a tizenöt évvel ezelőtti szemkilövetésekre utal.

A krimit hamarosan a mozikban is vetítik majd.

Toót-Holló Tamás főszerkesztő átveszi a 2006-os őszödi beszéddel kapcsolatos kisfilmet tartalmazó borítékot.
Fotó: Nagy Balázs / MN

Mint emlékezetes, a 2006. szeptember 17-én délután ugyancsak motoros futár érkezett több szerkesztőséghez – a Kossuth rádióhoz, az RTL Klubhoz és az Origóhoz – aki egy ismeretlen feladótól származó CD-t kézbesített a médiacégeknek. Az adathordozón MP3-as formátumban volt megtalálható Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszédeként elhíresült szónoklata, amelyben bevallotta: a felelőtlen gazdaságpolitikai lépések következtében a szocialista–szabad demokrata kormány költekezése jócskán meghaladta az ország lehetőségeit, és a helyzetet hazugságokkal igyekeztek elfedni.

Fotó: Nagy Balázs

Gyurcsány már aznap este elismerte a hanganyag hitelességét, és végigjárta a tévéket és rádiókat, hogy megmagyarázza az elhangzottakat. Néhány óra leforgása alatt a miniszterelnök lemondását követelő ezres tömeg gyűlt össze a Kossuth téren.

[video width="720" height="480" mp4="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2021/05/2020787ELKRTKOnlinekopia25FPSHUN480p.mp4"][/video]

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.