Orbán Viktor: Rezsicsökkentés nincs atomenergia nélkül

A magyar embereknek atomenergia hiányában két-háromszor akkora összegű számlát kellene fizetniük.

Hertelendy Gábor
2021. 05. 31. 17:27
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; KOCSIS Máté
Budapest, 2021. február 22. Orbán Viktor miniszterelnök (j, elöl), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b), mögöttük Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője (k) és a képviselők szavaznak a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 22-én. 133 igen szavazattal, 55 nem ellenében, egy tartózkodás mellett megszavazta az Országgyűlés a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem érzik azt, hogy olyan sok probléma van a Paks II-vel, hogy le kéne állítani az építkezést? – vetette fel az azonnali kérdések órájában Keresztes László Lóránt (LMP) a miniszterelnöknek címezve. A baloldali politikus szerint „papír van róla, hogy öt évet késik ez a beruházás”. Azt állította, a szakemberek „ötszáz problémát találtak” a projekt megvalósítása során. – Tévednek, ha önök szerint az atomenergia oldja meg a klímavédelmet – vélekedett a képviselő, majd azt állította: „nyolcmilliárd forint elment a beruházásra, még mindig mélyfúrás folyik”.

– Azt a megoldást választottam, hogy a projekt irányításával egy minisztert, Süli Jánost bíztam meg – válaszolta a miniszterelnök, aki elmondta: Süli János szakmailag tapasztalt, „ennél jobb szakember nem is lett volna alkalmasabb a feladatra.

– Nincs klímavédelem és zöld jövő, sőt rezsicsökkentés sincs atomenergia nélkül – mutatott rá Orbán Viktor, aki elmondta: a magyar embereknek ennek hiányában két-háromszor akkora összegű számlát kellene fizetniük.

A miniszterelnök elmondta: az oroszokkal történő szerződés szakmai alapokon köttetett. – Dolgozok azon, hogy Magyarországon ne csak elégessük a fűtőanyagot, hanem hogy nukleáris politikánk Európában versenyképes legyen. A cél az, hogy Magyarországon minél kevesebb veszélyes hulladékot kelljen tárolni – mutatott rá a kormányfő. A finanszírozás kapcsán azt is elmondta, hogy a szerződések szerint más pénzügyi konstrukcióval is kiválthatják az orosz hitelt, ha találnak a piacon kedvezőbbet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.