Selmeczi: A baloldal politikai alapon tett különbséget a vakcinák között

Menczer Tamás megjegyezte: míg Németországban az emberek 10-11 százaléka kapta meg a második vakcinát, addig Magyarországon ez az arány 27,5 százalék.

2021. 05. 17. 15:43
Selmeczi Gabriella volt a Btk.-szigorítás egyik szorgalmazója
Selmeczi Gabriella volt a Btk.-szigorítás egyik szorgalmazója Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) napirend előtti felszólalásában emlékeztetett arra, hogy Magyarország élenjár a beoltottak számát illetően az Európai Unióban. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldal a járvány kitörésének pillanatától akadályozta a védekezést. Elmondta: politikai alapon különbséget tettek vakcina és vakcina között.

– Emberek életével is képesek játszani annak érdekében, hogy népszerűek legyenek

– vonta le a következtetést Selmeczi, aki szerint több ezren vesztették életüket a baloldali oltásellenesség miatt.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszát azzal kezdte, hogy a védekezést továbbra is folytatni kell, a vírus még itt van. – Az oltási folyamat az egyik legjobb, legeredményesebb Európában – értékelt.

Az államtitkár elmondta: a kabinet álláspontja kezdettől fogva világos volt a vakcinák kapcsán, ugyanis a lényeg, hogy azok biztonságosak legyenek és hatékonyak. – Ezért állnak rendelkezésre nálunk a kínai és az orosz vakcinák is – mondta el Menczer Tamás, kiemelve, hogy az átoltottság arányában megelőztük az Egyesült Államokat. Megjegyezte: míg Németországban az emberek 10-11 százaléka kapta meg a második vakcinát, addig Magyarországon ez az arány 27,5 százalék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.