Simicskó István: Jászapáti méltó helye lesz a honvédelmi sportközpontnak

A kormány terve szerint minden járásban létesítenek honvédelmi sportközpontot. Csütörtökön az egyik leendő helyszínen, Jászapátiban tartott sajtótájékoztatót Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, aki elmondta: a sport lehetőséget ad, hogy erősítsük fiataljaink fizikai, lelki és szellemi képességeit.

Csekő Imre
2021. 05. 20. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jászapáti méltó helye lesz a kormány szándékai szerint az ország minden járásában megépülő honvédelmi sportközpontok egyikének – jelentette be Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke csütörtökön a beruházás tervezett helyszínén. A politikus kiemelte, hogy

öt településen – Újfehértón, Balassagyarmaton, Szarvason, Baján és Szigetváron – már tart az építkezés, és az ősz folyamán remélhetően több létesítményt át is adnak.

– Az a célunk, hogy a fiatalok számára lehetőséget biztosítsunk, hogy aki a sportlövészet, a technikai vagy küzdősportok világa iránt érdeklődik, az kulturált, szervezett és fegyelmezett körülmények között űzhesse ezeket a honvédelmi sportközpontokban – mondta a program kapcsán lapunknak Simicskó István, és hozzátette: a hazaszeretetre való nevelésre is lehetőség nyílik majd ezekben az intézményekben.

– Erősítenünk kell a fiataljaink fizikai, lelki, szellemi képességeit, és a sport által erre lehetőség nyílik – fejtette ki a politikus, aki szerint a honvédelem nemzeti ügy, és a honvédségnek is feladata nyitni a fiatalok felé, hogy megnyerje őket a hivatásnak.

– Nem ez ugyanakkor a honvédelmi sportközpontok alapvető célja, hanem, hogy a hazájukat szerető fiatalok fejleszteni tudják a védelmi képességeiket – hangsúlyozta Simicskó István.

Simicskó István (balra) és Pócs János Jászapátiban a leendő honvédelmi sportközpont helyszínén.
Fotó: KDNP

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt lapunknak, hogy kiváló helyszínt találtak a sportközpontnak Jászapátiban. – Városunk dinamikusan fejlődik, szerencsére ma már sok munkahely van, adott az emberek megélhetése – fejtette ki a fideszes politikus, és hozzátette: – a lakosság elvárása már nem csak az, hogy munkát szeretnének, hiszen hazánkban aki dolgozni szeretne, talál állást magának. Egyre fontosabbá válik az, hogy egy városban van-e kultúra és sportolási lehetőség – vélekedett a Pócs János.

A képviselő elmondta, hogy hamarosan átadnak egy a kormány támogatásával megvalósuló 200 millió forintos csúszdaparkot a helyi termálfürdőben.

– Most pedig nyílik egy új lehetőség azoknak, akik szeretnék megismerni a sportlövészetet. Városunk fejlesztése az ilyen beruházások révén lehet teljes. Van munkahely, van kultúra, van sport – fogalmazott Pócs János.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.