Túl sok a bizottság Szigetszentmiklóson, a baloldali polgármester visszafelé mutogat

Az egész országban a szigetszentmiklósi önkormányzatban működik a legtöbb bizottság. Az MSZP-s Ladányi Sándor képviselő korábban ezt normális dolognak nevezte. Nagy János polgármester pedig nem nyilatkozott róla. Utóbbi szerint ez a januárban kirúgott DK-s alpolgármester hibája.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 19. 22:09
null
Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere. Fotó: Facebook/Nagy János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belegabalyodott Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere egy olyan ügybe, amely tisztázásával már régóta tartozik a városban élőknek. Tény, hogy a negyvenezres lakosú Kis-Duna-menti település önkormányzatában működik az egész országban a legtöbb bizottság: összesen kilenc, amelyek 44 külsős tagot foglalkoztatnak. Lapunk korábban már írt arról, hogy mindez luxus, különösen akkor, amikor a város vezetése folyamatosan forráshiányra panaszkodik. Ladányi Sándor képviselő például, aki tavaly szeptemberig két bizottság tagja is volt, sőt, a Felügyelő Bizottságnak elnöke is, a Duna Médiának úgy nyilatkozott, hogy 1,5 milliárd forint mínusszal kell idén számolniuk, de a bizottságokkal kapcsolatban azt mondta: – Úgy alakult, hogy két bizottság elnöke lettem, semmi különös nincs ebben.

Nagy János most, május 18-i videós polgármesteri beszámolójában burkoltan, de Jószai Attilát teszi felelőssé a helyi bizottsági rendszer kialakulásáért. A DK-s Jószai komoly segítség volt Nagynak, hogy 2019-ben egységbe kovácsolják a baloldali pártokat és megnyerjék az önkormányzati választást, a polgármester idén januárban mégis megvált helyettesétől. Azóta tett már olyan megjegyzést, amelyben őt hibáztatta egyes döntésekért. Az útfelújítási projektekkel kapcsolatban például úgy nyilatkozott: – Akinek ez a feladata volt, nem úgy végezte a munkáját, ahogy kellett volna – mondta. Név szerint nem említi Jószait, de tudható, hogy ez az ő feladatköre volt.

A bizottsági struktúrával kapcsolatban a legújabb videóban a polgármester így fogalmaz: – Nem én voltam az ötletadója ennek az egésznek, hanem egy szakmájában nagyon, na mindegy, hogy mondjam, egy olyan ember javasolta ezt a tanácsot, akire nagyon sokan felnéztünk annak idején, elhittük a szavát, a demokrácia pedig arról szól, hogy minél többen tudjanak beleszólni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.