Újabb támogatás fogyatékkal élő honfitársainknak + videó

Innovációs bravúr Európában az a rendszerszintű telekommunikációs fejlesztéssorozat, amely az elmúlt években Magyarországon megvalósult.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 21. 13:06
null
Budapest, 2018. december 3. Kerámiát fest egy kerekesszékes fiatal a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában a fogyatékos emberek világnapján, 2018. december 3-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt három évben mintegy négymilliárd forintból olyan kommunikációs fejlesztés valósult meg fogyatékkal élő honfitársainknak, ami korábban nem volt.

Ezek a fejlesztések mind a siket, mind a vak, mind az értelmi fogyatékos, autista vagy mozgássérült honfitársaink mindennapjait szolgálják – hangsúlyozta a szociális ügyekért felelős államtitkár a közösségi oldalán.

Fülöp Attila bejelentette: a kormány most arról döntött, hogy az eddig kifejlesztett szolgáltatásoknak a biztonságos és kiszámítható működtetését is támogatni fogja a továbbiakban,

ezért még ebben az évben 301 millió forinttal, 2022-től kezdve pedig minden évben 381 millió forinttal járul hozzá az infokommunikációs akadálymentesítés területén létrehozott innovációk fenntartásához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.