Vádaskodik a Színművészeti Egyetem hallgatói önkormányzata

Azt terjesztik a sajtóban, hogy sok felvételiző diákot „hátrányos megkülönböztetés ér az egyetemfoglalásról alkotott véleményük miatt”.

Hertelendy Gábor
2021. 05. 17. 17:24
SZFE
Tüntetés a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért (SZFE) fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetem oktatóitól, nem oktató munkavállalóitól és hallgatóitól elvárható, hogy az intézményen belüli és kívüli tevékenységükkel megtartsák és fokozzák az egyetem hazai és külföldi jó hírnevét, és tartózkodjanak minden ezzel ellentétes tevékenységtől – reagált a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetősége arra a hallgatói önkormányzat (HÖK) által terjesztett vádra, miszerint „olyan felvételiző diákokról értesültek, akiket az egyetem múltjával kapcsolatos hozzáállásuk, az egyetemfoglalásról alkotott véleményük miatt hátrányos megkülönböztetés ért.” A HÖK közösségi oldalán azt állította, „amennyiben ideológiai alapon válogatják a leendő hallgatótársainkat, felmerül annak a veszélye, hogy az egyetemi polgárság elveszíti azt a sokszínűséget, ami eddig jellemző volt rá.”

„Elmúltak már azok az idők, amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetemre történő bejutást nem a tehetség és a szakmai alkalmasság határozta volna meg.

Az egyetem vezetése egyetért a hallgatói önkormányzattal abban, hogy a felvételizőket nem érheti semmilyen hátrányos megkülönböztetés” – írta közleményében az SZFE vezetése, amely egyúttal kéri a HÖK-öt, hogy

amennyiben tudnak olyan esetről, amikor bármelyik leendő hallgatót sérelem ért, forduljanak Zalán Jánoshoz, az intézmény oktatási rektorhelyetteséhez, aki a bejelentés után kivizsgálja az ügyet.

 

Ismét hergelésbe kezdett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzata. Fotó: Kurucz Árpád

„Megkérjük a HÖK-öt, tartózkodjon attól, hogy a sajtóban, közösségi médiában, online felületeken a Színház- és Filmművészeti Egyetem rossz hírét keltse” – nyomatékosította az SZFE vezetősége.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.