időjárás 1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Benkő Tibor: A magyar katonák felkészültek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.06.15. 18:12
Benkő Tibor: A magyar katonák felkészültek

A magyar katonák felkészültek, gyorsan és precízen hajtják végre a feladatokat a haderőfejlesztési programnak köszönhetően, a XXI. századi kihívásoknak megfelelő eszközökkel – hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter kedden Újdörögdön, a Black Swan 2021 nemzetközi gyakorlaton.

A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ lő- és gyakorlóterén tartott bemutatót követően a miniszter kiemelte, a hétfőn zárult brüsszeli NATO-csúcson elhangzott, hogy nemzeti ellenálló képességre van szükség, amelyet szavai szerint Magyarország 2018-ban kezdett megerősíteni a honvédelmi és haderőfejlesztési programnak köszönhetően.

Ez adja Magyarország biztonságát – húzta alá.

Az április 19-én kezdődött gyakorlatsorozat első fázisában nyolc nemzet részvételével zajlottak bemutatók. A keddi tematikus napon a Magyar Honvédség különleges műveleti képessége és a légierő együttműködését mutatták be magyar katonák részvételével.

Benkő Tibor hangsúlyozta: Magyarország regionális különleges műveleti parancsnokság létrehozásába kezdett, amely a NATO-n belül egy képességhiány. Azt mondta, ezt a képességet vizsgáztatták néhány héttel ezelőtt, több nemzet részvételével. Az ellenőrök megállapították, hogy elérték a műveleti alkalmazás kezdő szintjét, a teljes képességet pedig 2023 végére kell elérni.

A miniszter közölte: amit Magyarország célul tűzött ki maga elé, azt teljesítette. Mint mondta,

ezen az úton kell továbbhaladni egyre több fiatallal, akik megtalálhatják helyüket és számításukat a korszerű honvédségnél.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka azt mondta, a magyar katonák bizonyították a gyakorlat során, hogy az Afganisztánban és az Irakban szerzett tapasztalatokat képesek kamatoztatni. Hozzátette, bízik a magyar katonákban, akik a haderőfejlesztési programot valós képességekkel és valós tartalommal töltik meg. A katonák kiképzését folytatják, a technikai eszközökből a lehető legtöbbet igyekeznek kihozni – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.