Bővült a Budakeszi környéki erdők turisztikai kínálata

A Budai-hegység legmagasabb pontján álló Csergezán-kilátó, az egyre látogatottabb Budakeszi Arborétum, vagy a népszerű Sisakvirág tanösvény mára Budapest környékének frekventált kiránduló, illetve túracélpontjai. A természetközeli kikapcsolódást, rekreációt keresők számára a Budakeszi környéki erdők kincseinek kapuja a Hidegvölgy, ahol ma adtak át új, négy évszakos pihenőhelyet.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 21:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 52 millió forint pályázati forrásból valósult meg a ma átadott négyévszakos pihenő a Budakeszi környéki erdőkhöz tartozó Hidegvölgyben, amelyet a Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdőgazdaság közösen valósította meg uniós finanszírozással – olvasható a Pilisi Parkerdő Zrt. közleményében.

– Meglévő városi erdeink megőrzése és fejlesztése számos lehetőséget tartogat, ezek kiaknázása a magyar erdőgazdálkodási ágazat egyik legfontosabb stratégiai célkitűzése: egészséges, kellemes környezetet biztosító, klímavédelmi funkcióiban támogatott, kikapcsolódásra alkalmas városi erdőket biztosítani a városokban és az agglomerációban élők számára

– hangsúlyozta a pihenőhely átadásán Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára.

Családi és baráti események megtartására is alkalmas a most átadott Hidegvölgyi pihenőhely Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Reinitz Gábor kiemelte, hogy a bakancsos turizmus mellett egyre több közösségi eseményt és rendezvényt szeretnének az emberek az erdők közelében tartani.

A négy évszakos pihenőhelyet elsősorban családi és baráti események megtartására alkalmas közösségi terek alkotják.

A közlemény kifejti: a Telkit és Budakeszit összekötő út mellett található, népszerű Hidegvölgyi pihenő használaton kívüli épületeinek megújítását 2014-ben kezdték meg. A fejlesztést igazolta, hogy az elmúlt évtizedben a Hidegvölgyi pihenőhely a térség egyik legnépszerűbb turisztikai csomópontjává vált: a 2006-ban, a Nagy-Kopaszon, a Budai-hegység legmagasabb pontján átadott Csergezán Pál-kilátóhoz innen indul a jelzett túraútvonal, de kezdőpontja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sisakvirág tanösvényének is, valamint az út túloldalán működik a Pilisi Parkerdő Budakeszi Arborétuma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.