Egert is feladta a Jobbik

Jakab Péter a DK jelöltje mögé áll be a hevesi megyeszékhelyen, ahol pártjának korábbi szóvivője a jelenlegi polgármester.

2021. 06. 07. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„2022 után rengeteg megoldandó feladat vár majd az új kormányra. Amit pedig ígértünk, végig kell vinnünk: egyetlen fideszes gazemberség sem maradhat következmények nélkül! Ebben számítunk a DK jelöltjére is” – írta friss Facebook-bejegyzésében Jakab Péter.

A Jobbik elnöke ezzel újabb választókerületben állt be a Gyurcsány-párt jelöltje mögé, ezzel Egerben is kivonulva az előválasztásból.

A hevesi megyeszékhelyen egyébként jelenleg a Jobbik korábbi szóvivője, Mirkóczki Ádám a polgármester, aki Jakab Péter hatalomátvétele után kilépett az egykori radikális pártból. Emlékezetes, hogy a 2010–2019 között országgyűlési képviselőként tevékenykedő egykori jobbikos volt az, aki a legutóbbi országgyűlési választási kampányban úgy nyilatkozott, hogy a Jobbik 2010 előtti retorikája nem volt igazi. Úgy tűnik viszont, hogy a Jakab Péter által vitt iránnyal már ő sem tud egyetérteni.

Három évvel ezelőtt Mirkóczki indult az egri képviselői helyért jobbikos színekben, és csaknem 40 százaléknyi voksot begyűjtve lett második a fideszes Nyitrai Zsolt mögött,

az akkori DK-s jelölt hatszázaléknyi szavazatot kapott.

Kiszivárgott információk szerint a Jobbik és Gyurcsány Ferenc pártja összesen 31 körzetben állapodott meg arról, hogy visszalépnek egymás javára. Jakab Péter Varju Lászlót és Gy. Németh Erzsébetet is biztosította már pártja támogatásáról.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.