Egy szatír megvan, a januári támadót még keresik

A gödöllői rendőrök két napon belül elfogták a HÉV szilasligeti megállójának erőszakoskodóját. A történtek miatt megerősítették a biztonsági szolgálatot az érintett vonalon.

Végh Attila
2021. 06. 29. 13:19
Gödöllő szatír
Az utcán fogták erl a gyanúsítottat Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint eddig nincs adat arra, hogy a most elfogott gödöllői szatír azonos lenne a januári támadóval, akinek kézre kerítésére külön nyomozócsoport alakult a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. A helyszín és a módszer is sok mindenben megegyezik, a rendőrség minden egyes lehetőséget alaposan kivizsgál.

Támadása után egyórás sokkot kapott egy 55 éves gödöllői asszony, csak ezután volt ereje értesíteni a rendőrséget arról, hogy június 25-én este egy férfi megtámadta az M8-as HÉV Szilasliget megállójának közelében, amikor munkából hazafelé tartott. Egy kisebb úton haladt, amikor lépéseket hallott maga mögött, majd megfordulva lökést érzett a vállán. A mögötte lopakodó ismeretlen férfi a hanyatt eső sértettre nehezedett, és közösülni akart vele. A férfi megpróbálta lehúzni a ruhát a nőről, ekkor a sértettnek sikerült lelöknie magáról a szatírt. A támadó megint földre lökte az asszonyt, de az akkor már karmolt, ütött és torkaszakadtából sikítozott, amitől a férfi megijedt és elszaladt.

A könnyű sérülést szenvedett sértett ezt követően hazament, letusolt, majd a történtek után egy órával tárcsázta a rendőrség segélyhívóját. A támadót negyven óra elteltével sikerült azonosítani, majd egy kerepesi polgárőr fel is ismerte, így az utcán fogták el a 25 éves, ukrán állampolgárságú Sz. Sándor Gergőt.

Az utcán fogták el a gyanúsítottat
Fotó: Police.hu

Az Ukrajnából érkező segédmunkás első kihallgatásán mindent tagadott, állítása szerint a támadás idején a munkásszálláson aludt. Két órával később már beismerő vallomást tett. Azt mondta, a támadás előtti délutánon sörözött, berúgott, a nap további részére hiányosan emlékszik. Azt vallotta, rémlett számára egy középkorú nő, akit a fűben fekve talált, rámászott, szexuális kapcsolatot akart tőle, de a nő tiltakozott, ezért hazament. A Gödöllői Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya szexuális erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, a Gödöllői Járásbíróság pedig elrendelte letartóztatását.

A rendőrök a férfi támadásnál viselt ruháit is lefoglalták, az áldozat DNS-nyomait keresve rajtuk
Fotó: Police.hu

A gödöllői rendőrök továbbra is keresik az M8-as HÉV egyik szerelvényén erőszakoskodó támadót. A mostani esetnél is erőszakosabb támadó akkor gyilkossággal is megfenyegette áldozatát az erőszakos közösülést kikényszerítve. Azóta a HÉV járatain megerősítették a biztonsági szolgálatot, a rendőrök is többször járőröznek a vonatokon és az állomásokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.