időjárás -3°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Győri Enikő: El a kezekkel a gyerekeinktől!

Forrás: Fidesz Sajtó
2021.06.23. 18:05
Győri Enikő: El a kezekkel a gyerekeinktől!

Az Európai Tanács június 24–25-i ülésének előkészítésén Győri Enikő szólalt fel a Magyarországot ért ismételt támadások és alaptalan rágalmak miatt.

A Fidesz európai parlamenti képviselője a plenáris ülésen elmondta:

minden állítás, ami ma az Európai Parlament üléstermében a magyar pedofilellenes törvényről, a kormányok képviselőitől és egyes intézmények vezetőiről elhangzott, szomorú és szégyenletes, mert valótlan állításokra épül.

Győri Enikő hangsúlyozta, hogy a nemrég elfogadott pedofilellenes törvénytervezet a gyermekeket védi, emellett garantálja a szülők jogait, és minden híresztelés és hazugság ellenére nem vonatkozik a 18. életévüket betöltöttek szexuális orientációjával kapcsolatos jogokra, tehát összességében semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz.

Győri Enikő felszólal Brüsszelben
Fotó: Európai Parlament

A képviselő továbbá emlékeztetett: a magyar törvény az Európai Unió alapjogi chartája 14. cikkének 3. bekezdésén alapszik. A charta e rendelkezése értelmében

a szülők azon jogát, hogy a gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak tiszteletben kell tartani

– szögezte le.

Győri Enikő végül arra kérte a képviselőket, hogy elfogulatlan vizsgálat nélkül ne tegyenek közzé semmiféle politikai véleményt, hanem olvassák el a magyar törvénytervezetet, mielőtt nyilatkoznak, majd hozzátette:

el a kezekkel a gyerekeinktől!

Az EP-képviselő teljes beszéde IDE kattintva érhető el.

Miképpen a Magyar Nemzet korábban megírta, Ursula von der Leyen a belga miniszterelnökkel közösen tartott, szerda délelőtti sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte a magyar jogszabályt és kijelentette: máris utasította az illetékes biztosokat, hogy levélben fejezzék ki Brüsszel jogi aggályait a szerinte diszkriminatív törvénnyel kapcsolatban. – Nem kötünk kompromisszumot. A magyar törvény valamennyi uniós értékkel szembemegy – hangoztatta Von der Leyen, akinek LMBTQ-barát üzenetét az Európai Bizottság közösségi oldalain rögtön több nyelven – köztük magyarul – adták közzé.

Ursula Von der Leyen szavaira reagálva Orbán Viktor kijelentette: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult, politikai véleményt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.