Június második felében indul a külhoniak oltása

György István szerint ha Gyurcsányékon múlna, nemhogy oltóanyagot nem kapnának a külhoni magyarok, de még az állampolgárságot is elvennék tőlük.

2021. 06. 04. 14:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örömmel jelenthetem, hogy a magyarországi átoltottsági aránynak köszönhetően a nyár is biztonságosabb és szabadabb lesz, mint sok más európai országban – tájékoztatott az oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. György István hangsúlyozta: Magyarország továbbra is második az uniós oltási ranglistán, a magyar lakosság 54 százaléka – szemben az EU-s 33 százalékos átlaggal – már megkapta a védőoltást. Hozzátette:

ezzel hazánk egyebek mellett Németországot, Ausztriát és Belgiumot, az első oltások beadása tekintetében pedig – az európai országok mellett – az Egyesült Államokat is megelőzi.

A területi közigazgatásért felelős államtitkár megismételte: a regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van és nyitva is lesz mindenkinek, aki szeretne oltásra jelentkezni, hozzátéve, hogy a foglalásoknál a Pfizerre és a Sinopharm-vakcinára lehet stabilan számítani, mivel ezekből az oltóanyagokból áll a legtöbb rendelkezésre. Tájékoztatása szerint az oltás nem áll le, de miután tömeges oltásra a továbbiakban már nem lesz szükség, így a kórházakban, szakrendelőkben az esedékes második oltások beadását követően már kevesebb oltópont is elégséges lesz a jövőben.

Az oltási munkacsoport vezetője a nemzeti összetartozás napja alkalmából kijelentette:

a baloldallal ellentétben a nemzeti kormány megalakulásának első percétől a nemzet elválaszthatatlan részének tekinti a külhoni magyarságot.

Kiemelte, hogy az Orbán-kormányra a határon túli magyarok most is számíthatnak, akiket a vírustól is szeretnének megvédeni. Emlékeztetett, hogy az oltásra váró külhoni magyaroknak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon továbbra is nyitva áll a regisztráció lehetősége, továbbá bejelentette, hogy a beoltásuk – akárcsak a Magyarországon élő külföldieknek is – június második felében veszi kezdetét. György István szerint különösen

aggasztó, hogy ma az a Gyurcsány Ferenc áll a baloldal élén, aki intenzív gyűlöletkampányt folytatott a külhoniak ellen. Ha rajtuk múlna, nemhogy oltóanyagot nem kapnának a külhoniak, hanem még az állampolgárságot is elvennék tőlük

– szögezte le.

Az oltási munkacsoport vezetőjének beszámolóját követően a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője közölte: eddig három esetben mutatták ki az indiai variánst Magyarországon. Közülük egy beteg szorult kórházi ápolásra, az őt ápoló egészségügyi dolgozók vizsgálata pedig május 31-én vette kezdetét, de közülük eddig egyetlen esetben sem mutattak ki fertőzést. Galgóczi Ágnes arról is szólt, hogy június elsejétől újra megszervezik a napközis és a szálláshellyel működő táborokat is. Hozzátette: a táborban a 18 év feletti szervezők csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.