A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

„Szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog” – üzente a főpolgármester

Az elmúlt napokban felháborodott autósok hívták fel arra a figyelmet, hogy Budapest autós közlekedése szinte leállt, órákba telik bejutni a munkahelyükre a fővárosi és az agglomerációban élő embereknek. A fővárosi dugóhelyzetet firtató újságírói kérdésre a zuglói baloldali jelöltbemutató sajtótájékoztatón erre úgy reagált Karácsony Gergely, hogy aki ezt szóvá teszi, az „szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog”. A cinikus kijelentésre Dömötör Csaba parlamenti államtitkár úgy reagált: ha a főpolgármester kimenne a város bármely pontjára, rögtön látná, nem csak fideszesek szenvednek a dugótól, hanem minden budapesti.

2021. 06. 09. 18:54
Karácsony Gergely továbbra is magyarázkodásra kényszerül a nyelvvizsgája és a tudományos munkássága miatt Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog” – válaszolt szerdán a zuglói baloldali jelöltbemutató sajtótájékoztatón a főpolgármester a fővárosi dugóhelyzet megoldását firtató újságírói kérdésre, illetve arra, hogy szerinte mit tegyen egy autós. Dömötör Csaba közösségi oldalán erre úgy reagált: „Dugóban araszol órákig? Ideges a lezárások miatt? A főpolgármesternek üzenete van az Ön számára: menjen gyalog”. A parlamenti államtitkár hozzátette: ha felocsúdtunk a nyeglén odavetett mondat után, mi is szeretnénk üzenni valamit:

ha kimenne a város bármely tetszőlegesen kiválasztott pontjára, rögtön látná, nemcsak fideszesek szenvednek a dugótól, hanem minden budapesti.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője sem hagyta szó nélkül a főpolgármester cinikus megjegyzését.

„Nem jutsz időben a munkahelyedre? Nem tudsz elmenni az iskolába gyermekedért? Órákig kell dugóban állnod? A főpolgármester megadta a megoldást: szállj ki, és gyalogolj!” – írta Hollik a Facebookon.

Deák Dániel, a XXI. Század vezető elemzője döbbenetesnek és felháborítónak nevezte a főpolgármester cinikus megjegyzését.

„Már napok óta hatalmas dugók vannak

Budapesten, reggelente és délután gyakorlatilag megbénul a főváros, mondhatni megvalósult a „hiperpasszív” közlekedés.

A dugók oka egyértelműen a rossz városvezetés, amely egyebek mellett értelmetlen biciklisávokat festett fel az úttestekre, így ahol korábban például két sávban lehetett közlekedni autóval, ott ma már csak egy sávban lehetséges mindez” – írta a politikai elemző. Mint kiemelte: szemmel láthatóan Karácsony Gergely hárítja a felelősséget, nem pedig megoldja a problémákat, amit egyébként egy városvezetőtől elvárnának a választók. Emellett azt üzeni a munkahelyeikre vagy családjukhoz igyekvő több tízezer dugóban ragadt embernek, hogy „szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog”.

„Teszi mindezt úgy, hogy neki jogosítványa sincsen és sofőr furikázza a luxusgépjárművében. Ez felháborító és megengedhetetlen.

Karácsony Gergely a problémákat nem megoldja, hanem másra mutogat folyamatosan, a felháborodott embereknek pedig azt üzeni: menjenek majd gyalog haza. És ő akar miniszterelnök lenni? Miközben a fővárosban még a legalapvetőbb feladatait sem képes ellátni? Komolytalan” – összegzett Deák Dániel.

Karácsony Gergely a zuglói sajtótájékoztatón nem akart arra reagálni, mit kíván tenni, hogy a budapesti közlekedési káosz megszűnjön. A főpolgármester egymondatos cinikus válasza rávilágít: nem igazán foglalkoztatja a fővárosi emberek élete. Beszédes adalék mindehhez, hogy a napokban már háromra nőtt azoknak a fővárosi beruházásoknak a száma, amelyek egyszerre futnak. A főváros megkezdte a 3-as metró belvárosi szakaszának, a Lánchíd és a pesti alsó rakpart felújítását, ráadásul a főútvonalakra festett kerékpársávok is nagymértékben lassítják a forgalmat. Ehhez még júliustól a Blaha Lujza tér felújítása is csatlakozik. Közeledik a labdarúgó-Eb, amelyre több tízezer külföldi szurkoló látogat majd hazánkba. Önként adódik a kérdés: a főváros hogyan lesz képes ily nagy tömeget ekkora közlekedési káoszban kezelni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.