időjárás 1°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Kapcsolat a sajtóval: Karácsony maga tette fel saját fejére a bohócsipkát

Nagy Orsolya
2021.06.06. 12:04
Kapcsolat a sajtóval: Karácsony maga tette fel saját fejére a bohócsipkát

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétől azt szerettük volna megtudni, hogyan lehetett tanársegéd és adjunktus úgy, hogy nem felelt meg a nyelvi követelményeknek. Karácsony Gergely sem az előre megküldött megkeresésünkre, sem az online chatben feltett újságírói kérdésre nem adott választ a vasárnap délelőttre meghirdetett online sajtótájékoztatón.

A Magyar Nemzet az alábbi kérdést tette fel Karácsony Gergelynek: Hogyan lehetett tanársegéd és adjunktus ha nem felelt meg a nyelvi követelményeknek?A lapunk birtokában lévő intézményi szabályzat szerint ugyanis utóbbi munkakörhöz már

egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is kellett volna.

A vasárnap délelőttre meghirdetett online sajtótájékoztató előtt megküldtük kérdésünket Karácsony Gergely sajtófőnökének, abban reménykedve, hogy a sajtónak meghirdetett eseményen választ kapunk a kérdésünkre.

Ám az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje sem az előre megküldött megkeresésünkre, sem az online chatben feltett újságírói kérdésre nem válaszolt. Holott Karácsony kormányfőjelöltségi beszédében azt mondta: olyan miniszterelnökre van szüksége az országnak, ahol az újságíró kérdezhet, majd megjegyezte, ma Magyarországon a újságírót provokátornak nevezik, ha kérdez.

 

A fent említett mondat 32. perben hangzik el.

Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek ezt az ígéretét már az előválasztási kampány elején sem sikerül betartania, ráadásul nem ez az első eset. A szombati kampányesemény után például a Deutsche Welle riportere szerette volna kérdezni a főpolgármestert, de ő meg se mukkant, amikor angolul kérdezték, inkább elmenekült a helyszínről.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.