Kétkamionnyi higiéniai papírterméket kapott a Máltai Szeretetszolgálat

Több mint tíz tonna higiéniai papírtermékkel segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő programjait és gyermekekkel foglalkozó intézményeit a Vajda-Papír. A több mint 15 millió forint értékű adomány hatezer gyermek egyéves ellátását biztosítja.

2021. 06. 17. 21:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány idején az adományokra még nagyobb szükség van, még nagyobb felelősség hárul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatának több száz településen lévő intézményére és több ezer önkéntesére,

hiszen a veszélyhelyzetben is ellátjuk a küldetésünkből adódó feladatokat: gondoskodunk az idősekről, fogyatékkal élőkről, a hajléktalan emberekről, a hátrányos helyzetű gyermekekről, családokról – hangsúlyozta az esemény sajtótájékoztatóján Kozma Imre atya. Pontosan ezért – folytatta – példaértékűnek tartom, hogy a Vajda-Papír 2021 májusában a gyerekek esélyteremtő intézményeit, októberben pedig több száz hátrányos helyzetű családot lát majd el országszerte egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel.

A több mint tíztonnás adomány hatezer gyermek egyéves fogyasztását biztosítja
Fotó: Vajda-Papír

A Máltai Szeretetszolgálat alapítója kiemelte: amikor az ember jótékonykodik, feltámad benne a felebaráti szeretet, ami az egyetlen kiút önmagunkból és bejárat a másik emberhez. Hozzátette:

„A Teremtő egymásra bízott bennünket, ezért a legfontosabb lépésünk, ha egymás felé fordulnunk.”

Az adomány átadása előtt a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a cég „békeidőben” is küldetésének tekinti a rászorulók támogatását, a járvány időszakában azonban úgy vélik, hogy a szolidaritás még fontosabbá válik a társadalomban, ezért a követő időszakban is szeretnék segíteni a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot. Vajda Attila továbbá kiemelte, hogy a 15 millió forint értékű felajánlással egyben a tiszteletüket is szeretnék leróni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend nélkülözhetetlen munkája előtt. Az igazgató rámutatott, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ahogy a pandémia alatt, úgy a járványt követően is felmérhetetlen segítséget nyújtott a nélkülözőknek, különösen a hátrányos helyzetű gyermekeknek, akiket a legérzékenyebben érintett a koronavírus-járvány. Hozzátette:

a támogatás elismerése az eddigi munkának és ösztönzése a további erőfeszítéseknek, egyben annak is jelzése, hogy a rászorulók támogatóinak is vannak segítői.

A felajánlás nemcsak a cég, de a fogyasztók hozzájárulása is a gyerekek érdekében végzett munka elismeréséhez
Fotó: Vajda-Papír

A Vajda-Papír és a Szeretetszolgálat együttműködése 2020-ban kezdődött. A cég a Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban akkor is több mint tizenötmillió forint értékben, több mint tíz tonna higiéniai papírterméket adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek, hogy támogassa a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot. A cég felajánlotta azt is: önköltségi áron látja el a két szervezetet termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a segítségnyújtásra fordíthassák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.