időjárás -5°C Pál 2022. January 25.
logo

Külföldre menekülhetett a gyilkossággal gyanúsított gyógyszerész

Végh Attila
Forrás: police.hu
2021.06.21. 10:55
Külföldre menekülhetett a gyilkossággal gyanúsított gyógyszerész

A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a szegedi kettős gyilkossággal gyanúsított 28 éves gyógyszerész, Vitális Dániel Attila ellen.

A férfi egy belvárosi társasházban szombat éjjel végezhetett egy vele egykorú párral, a fiatal nőt és a férfit is megölte.

Az egyik szegedi patikában dolgozó gyógyszerészről azóta nincs hír, a rendőrség körözteti a férfi sportkocsiját is, a gyanúsított az MCE–141-es forgalmi rendszámú, szürke, tetőablakos Mercedesszel menekül. Az elfogatóparancs arra utal, hogy a nyomozás során felmerült annak a lehetősége is, hogy a gyilkosság gyanúsítottja a közeli szerb vagy román határ felé az autópálya-határátkelőkön át külföldre menekült.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt rendelt el eljárást a fiatal szegedi gyógyszerésszel szemben.

Bár a rendőrség arról nem nyilatkozott, hogyan és milyen módon végzett áldozataival, a körözésben szereplő adatok alapján feltételezhető, hogy a férfi veszélyes, fegyver lehet nála.

A rendőrség azt kéri, senki ne tartóztassa fel a menekülőt, hanem azonnal értesítse a hatóságokat, ha látja a gyógyszerészt vagy az autóját.

A Magyar Nemzet információi szerint szerelemféltés áll a kettős halállal végződő tragédia mögött. A gyilkosság helyszínéről több tanú is látta elmenekülni Vitális Dániel Attilát, de az eddig beszerzett bizonyítékok is arra utalnak, csak ő lehetett a gyilkos. Az előre megfontolt szándékkal, több ember ellen, aljas indokból elkövetett emberölés miatt a gyanúsított tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat. A férfit a családja is keresi, attól tartanak, a tragédia után maga ellen fordítja fegyverét.

Fotó: police.hu

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon. A névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán is.