Piri nénit a halálba gyógyszerezték

Teljes körű beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetén életfogytiglani fegyházat indítványoz a vádhatóság a 95 éves Piri nénit halálra gyógyszerező vádlott ellen, akinek legalább 25 évet kellene rács mögött töltenie, mielőtt feltételesen szabadlábra helyezhetik. Tagadás esetén ez akár negyven évre is emelkedhet majd.

2021. 06. 29. 12:01
null
A 95 éves Piri néni Józsefvárosban élt, de minden tavasszal kiköltözött érdi nyaralójába, amire aztán szemet vetett a vád szerinti gyilkosa Forrás: HírTV/Riasztás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly júniusban forgatott a Hír TV Riasztás című bűnügyi műsorának stábja Érden, ahol meghalt egy idős asszony a nyaralójában. Abban talán

nincs semmi különös, hogy a 95 éves asszony az egyik éjjel végleg elaludt, az azonban szemet szúrt a szomszédoknak, hogy a házát azonnal elkezdték átépíteni.

A 95 éves Piri néni Józsefvárosban élt, de minden tavasszal kiköltözött érdi nyaralójába, amire aztán szemet vetett a vád szerinti gyilkosa
Fotó: Hír TV/Riasztás

A Riasztás ma esti, utolsó adásából kiderül, hogy a feljelentésből nyomozás lett, a gyanú pedig úgy tűnik, beigazolódott: az ügyészség álláspontja szerint is bűncselekmény történt, amiért akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kiszabhat a bíróság.

Piri néni a VIII. kerületi Bérkocsis utcában lakott. Idős kora ellenére is teljesen egészséges volt, mondhatni aktív életet élt. Mindaddig, amíg meg nem ismerkedett a vádlottal, Sz. Kálmánnal.

A férfi még 2019 tavaszán, egy VIII. kerületi bérlakásos felújítás során, mint munkavégző ismerkedett meg az idős, 95 éves sértettel. Bizalmába férkőzött, jó kapcsolat alakult ki közöttük – mondta tavaly a Riasztásnak Kenese Attila, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője, miután a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. Azóta sem engedték ki a börtönből, többi közt a bűnismétlés veszélye miatt. A vádlott ugyanis korábban is követett már el bűncselekményeket idős emberek ellen.

– Különböző ajándékokkal, étellel, gondoskodással elérte, hogy bizalmi kapcsolat legyen közöttük. És ennek során arról is tudomást szerzett, hogy van két érdi ingatlanja – részletezte az idős asszonnyal kialakult kapcsolatot Nisóczi József, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. – Az egyik egy kis ház, ahol az asszony évtizedek óta a nyarakat töltötte, a másik egy üres telek.

Szokásához híven az idős asszony tavasszal kiköltözött a nyaralóba, a gyanúsított pedig őt rendszeresen, naponta látogatta. Piri néninek nem volt saját gyereke, a férje előző házasságából származó gyerekekkel pedig már jó ideje megszakította a kapcsolatot.

Ezért a kis nyaralóért és egy másik, üres telekért kellett meghalnia Piri néninek
Fotó: Hír TV/Riasztás

– Ő tavasztól őszig itt volt, kijött Pestről a lakásból, de soha senki nem jött hozzá, miután megjelentek, az már nekünk gyanús volt. Honnan szedte őket, el nem tudtuk képzelni. – mondja most az egyik nyaralószomszéd.

Tovább látogatta Piri Nénit Sz. Kálmán, azonban elkezdett gyógyszereket adagolni neki az ő tudomása nélkül. A mindig aktív Piri néni egészsége fél év alatt nagyon leromlott. Aluszékonnyá vált, és egyre zavartabb lett a tudata.

Sz. Kálmán ételbe, italba keverte ezeket az altató- és nyugtatószereket, amelyek az idős nő fokozatos leépüléséhez vezettek. Először csak a zavartságot okoztak, ezt a zavart állapotát felhasználva először sikerült elérni, hogy birtokba kerüljön az egyik érdi ingatlanon, majd azt is sikerült elérnie, hogy egy öröklési szerződést kössön vele az idős asszony.

A vád szerint Piri néni italába, ételébe keverte a vádlott a különböző gyógyszereket, amelyek miatt leépült, majd életét vesztette
Fotó: Hír TV/Riasztás

Piri néni néhány hónap alatt ágyban fekvő beteggé vált, majd az egyik éjjel meghalt. A szomszéd csak annyit látott, reggel jött a mentő, aztán meg a halottas kocsi. Maga a vádlott hívott mentőt, és szemrebbenés nélkül hazudott nekik.

A férfi, unokának kiadva magát, azt hangoztatta, hogy nem kéri a sértett boncolását. Erre nem is került sor,

majd később unokájaként elintézte a temetését is.

És itt volt az a pillanat, hogy a szomszédoknak gyanús lett valami. Mégpedig, hogy az idegenek,

konkrétan az ügy vádlottjának fia és annak családja már másnap beköltözött a házba, amit azonnal

elkezdtek átalakítani.

Egy szomszéd feljelentést tett a rendőrségen. Eltelt ugyan néhány hónap, de végül a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezte, hogy exhumálják a

holttestet.

Volt olyan gyógyszer, amiből a terápiás adag háromszorosát lehetett kimutatni a sértett szervezetében. Az exhumáláskor több sérülésre is fény derült: többi közt bordatörésre és tüdővérzésre is, ami alapján feltételezték, hogy a férfi nemcsak gyógyszerezte az asszonyt, de fizikailag is bántotta.

Egyébként a vádlott és családja már több bűncselekményt is elkövetett, például budai időseket loptak meg úgy, hogy rendőrnek adták ki magukat.

A férfivel szemben folyik egy büntetőeljárás, nyolcrendbeli lopás miatt emeltek ellene vádat. Más esetekben is volt már korábban büntetve, és jelen bűncselekményt is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Pest Megyei Főügyészség Piri néni halála kapcsán is súlyos bűncselekmény miatt vádolta meg, előre kitervelten, nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

A Riasztás információ szerint az ügyészség az előkészítő ülésen úgynevezett mértékes indítványt tesz. Eszerint amennyiben a vádlott a bűncselekményt beismeri, 25 év múlva akár szabadulhat a börtönből, ha tovább tagad, de a bíróság elítéli, akár negyven évet is lehúzhat a rácsok mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.