időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

A váci önkormányzat pont azt vallja, mint a kommunisták

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.07.10. 15:24
A váci önkormányzat pont azt vallja, mint a kommunisták

Úgy tűnik, a baloldali vezetésű váci önkormányzat pont az vallja a fogyatékosok ügyében, mint a kommunisták – írta a Baba utcai bölcsődében történt eseményekre reagálva az emberi erőforrások minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, miután kiderült, hogy az intézményvezető szegregálta a csoportokat, ami sok gyereknél a fejlesztés visszaesését okozta.

Fülöp Attila felidézte: az intézményben évtizedeken át sikeres nevelési programot működtettek, amelyben speciális és ép gyerekek nevelkedtek együtt.

A város balliberális vezetése tavaly szeptemberben új intézményvezetőt nevezett ki, aki elkülönítette a speciális nevelési igényű gyermekeket.

Hangsúlyozta, egy ilyen típusú intézmények sikerének éppen az az egyik alapja, hogy a közös játékok, az együtt töltött idő mindannyiukat fejlesztik, ezért a program felborítása felbecsülhetetlen károkat okoz.

Mindezzel együtt pedig – mutatott rá – a legrosszabb kommunista-szocialista időket idézi, amikor a fogyatékkal élő embereket nagy, falakkal körülvett intézményekbe zárták, jellemzően a településeken kívülre.

Véleménye szerint elfogadhatatlan minden olyan lépés, amellyel ezeket a falakat újra fel akarja húzni valaki speciális nevelési igényű vagy fogyatékkal élő gyermekek köré. Kijelentette: meg fogják akadályozni, hogy a kommunista időket idéző, a szociális szakmai alapelvekkel teljesen szembemenő döntések ártsanak gyermekeink jövőjének.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.