Gyurcsány állhat az egri polgármester mögött is?

Bíróság elé szerették volna állítani az egri polgármestert többen a közgyűlés tagjai közül. A július 7-i ülésen a testület bizalmatlanságot szavazott Mirkóczki Ádám ellen, de végül is bíróság helyett a kormányhivatalhoz fordulnak. Az Eger Hírek azt sejteti, hogy Gyurcsány Ferenc áll a háttérben.

Kerékgyártó György
Forrás: Hír TV, Eger Hírek2021. 07. 09. 11:29
null
20201029 Eger Ülésezett Eger város képviselő-testülete A képen: Mirkóczki Ádám polgármester Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszar Mark
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félsikernek számít, hogy az egri közgyűlés július 7-én úgy döntött, a kormányhivataltól kéri, hogy vizsgálja át Mirkóczki Ádám polgármesternek az elmúlt másfél évben hozott döntéseit. Mint azt korában megírtuk, Mirkóczki kézi vezérléses vezetői stílusa folyamatosan feszültséget okoz a hevesi megyeszékhely közéletében, sőt az őt polgármesteri székbe juttató szivárványos koalíción belül is.

A július 7-i rendkívüli közgyűlés legfontosabb napirendi pontja a Mi Hazánk színeiben politizáló Pápai Ákos előterjesztése volt. Pápai nyolc polgármesteri döntésben vélt jogsértést felfedezni, és azt javasolta a testületnek, hogy a polgármester tevékenységét bíróság vizsgálja ki. Oroján Sándor, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője korábban a Magyar Nemzetnek elmondta, a polgármestert ők is alkalmatlannak találják a város vezetésére, ezért támogatják az előterjesztést.

Az ülésen azonban több olyan esemény történt, amely – ahogy az Eger Hírek tudósítása fogalmaz – arra enged következtetni, hogy valaki kívülről mozgatta a szálakat, és a tudósítás arra is céloz, hogy ez Gyurcsány Ferenc lehet.

Az ülés kezdetén Mirkóczki alpolgármestere, Minczér Gábor megpróbálta levétetni a napirendről az előterjesztést, de a közgyűlés ez ellen szavazott. Ugyanakkor egyértelműen a Gyurcsány-párt befolyásának tekintették a jelen lévők, hogy a DK-s Berecz Mátyás nem vett részt az ülésen.

A vita végén a szocialista Mirkóczki Zita, aki egyébként korábban alpolgármestere volt unokatestvérének, Mirkóczki Ádámnak, és akit a polgármester saját döntéssel, indoklás nélkül állított fel székéből, módosító javaslatot nyújtott be. Ebben indítványozta, hogy bíróság helyett a kormányhivatal vizsgálatát kérjék, és a testület végül emellett szavazott.

Oroján Sándor a Hír TV-nek nyilatkozva elmondta, a DK-s Berecz Mátyás a háttérben azt mondta, ő megszavazná az eredeti javaslatot, mivel azonban érthetetlen módon távol maradt az ülésről, a döntés felhígult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.