Jakab Péter hatalmas baklövése szakadékba lökte a Jobbikot

Innen nincs visszaút.

2021. 07. 18. 8:45
JAKAB Péter
Az egykor radikális párt elnöke beállt a balliberális sorba Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix pár napra elutazott egy régi barátjához a Balaton mellé, Fonyódligetre. A hírlapíró nagyon szereti a Balatont, számtalan nyarat töltött már Fonyód környékén. Imádta a fonyódi piacot a házi készítésű zakuszkát, savanyúságot, a házi sajtokat, réteseket és a csodás kürtöskalácsot. Nagy örömmel járta a környéket, új élményeket és témákat gyűjtve a megírandó jegyzeteihez. Most azonban ez a kedves hely nem a szépségével került a hírekbe. A váratlan hírverést Jakab Péternek köszönheti a település.

Ugyanis a Jobbik elnöke összetűzésbe keveredett egy markolót vezető dolgozóval, miközben párttársával, Steinmetz Ádámmal videót forgattak a fonyódligeti Erzsébet-táborban. A vita azért alakult ki a dolgozó és a jobbikos politikusok, illetve Jakab Péter asszisztense között, mert előbbi munkáját akarta elvégezni, de a pártelnök útjában állt a munkagépnek – tudósított a Magyar Nemzet a felháborító esetről.

Ez már nem az első eset, amikor a magát a nép egyszerű gyermekének ábrázoló Jakabbal szembejön a valóság és csúnyán lebukik.

Nemrégiben kiderült, hogy addig, amíg kampányrendezvényeinek helyszíneire egy szerény gépjárművel utazik, mintha ő is csak egy ember lenne a sok közül, minden hatalmi allűr nélkül, ezzel ellentmondva azonban néhány méterrel odébb már egy tízmilliós Skoda Octavia várta sofőrrel, testőrrel.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje előszeretettel tetszeleg az egyszerű emberek, munkások, melósok érdekvédőjeként, de amikor ténylegesen találkozik egy munkással, gusztustalan, arrogáns módon támad neki. Az immár Gyurcsány Ferenc kottájából játszó párt hivatalos Facebook-oldalán sietett Jakab védelmére, és próbálta magyarázni a megmagyarázhatatlant:

„[…] Van abban valami végtelenül szánalmas, de veszélyes is, amikor Orbán – tehát a regnáló hatalom – lakájmédiája a tettesből kreál áldozatot. Teszi mindezt úgy, hogy a nyilvánvalóan szánt szándékkal országgyűlési képviselőkre és azok munkatársaira tolató Mészáros-alkalmazottat »melósként« sztárolja […]”

A legjobb védekezés a támadás, természetesen Orbán a hibás ezért is, na és persze Mészáros. Nem ám az a Jakab, aki minősíthetetlen hangon beszélt egy munkáját végezni akaró magyar emberrel, még véletlenül sem.

De itt nem álltak meg a ballikos fiúk:

„[…] A »melós« kérdéshez meg csak annyi, hogy éppen mostanában volt hír, hogy egy férfi 25 éve megölt egy nőt, a bűnelkövetőt a napokban azonosították, a rendőrségi videófelvételből pedig látszik, hogy a Vas megyei rendőrök egy munkagépről leszállítva tartóztatják le a gyanúsítottat. Vajon kinek jut az eszébe a képsorok láttán az, hogy »szegény melós«?” – olvasható a Jobbik bicskanyitogató Facebook-posztjában.

Tehát az a helyzet, hogy vélhetően pártutasításra, egy közönséges gyilkoshoz hasonlítják, megpróbálják lejáratni, ellehetetleníteni a fonyódligeti munkásembert, aki összetűzésbe került Jakab Péterrel. Ennek nagyon rossz üzenete van! Jakab Péter fonyódligeti méretes baklövése szakadékba lökte a pártját. Gondoljuk csak bele, mi lenne itt ténylegesen az egyszerű emberekkel, ha ezek véletlenül hatalomra kerülnének. Abba belegondolni is szörnyű. Süt a Jobbik reakciójából az arrogancia és a felháborító kivagyiság. Becsület, tisztelet, empátia és alázat, ezeket valóban nehéz tanulni, talán nem is lehet, hiszen ezt jó esetben a szülői házból hozza magával az ember – vonta le az eset tanulságát Felhévizy, majd elindult a piac hátsó része felé, mert kapott egy fülest, hogy érdekes régi ólomkatonák érkeztek, amelyekkel kiegészítheti a már eddig is kiterjedt gyűjteményét.

Borítókép: Jakab Péter beszédet mond – Forrás: MTI/Mónus Márton

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.