Nincs halálos áldozata a járványnak

Nincs újabb halálos áldozata a koronavírusnak, ugyanakkor újabb 32 embernél mutatták ki a fertőzést – közölte a Koronavírus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 493 609 embert oltottak be Magyarországon, közülük csaknem ötmillióan már a második adag vakcinát is megkapták.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 07. 01. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 5 493 609 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 958 805-en már a második adag vakcinát is megkapták – közölte a kormányzati koronavírus-portál csütörtökön. Mint írták, a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma 808 160-ra nőtt, az elhunytak száma viszont változatlanul 29 992. Csaknem 740 ezren pedig már felgyógyultak a betegségből.

Kórházban 116 koronavírusos beteget ápolnak, közülük húszan vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelték azt is, hogy az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően

letörtük a járvány harmadik hullámát.

Emlékeztettek továbbá, hogy az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe, az erről szóló rendeletet a kormány már kihirdette.

A lakosság magas átoltottságának köszönhetően napokon belül ismét enyhülnek a járványügyi korlátozások
Fotó: Havran Zoltán

Mától Magyarországon is elérhető az unión belüli utazásokat könnyítő uniós Covid-igazolás, amelyet legegyszerűbb digitálisan letölteni, vagy otthon kinyomtatni.

Mától elérhető az uniós oltási igazolás is az EU-n belüli utazásokhoz. Az angol–magyar kétnyelvű uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le, vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ez a legegyszerűbb módja az igazolás beszerzésének. Az uniós Covid-igazolás az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, QR-kóddal van ellátva. Az igazolás nem minősül úti okmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra, sem megküldésre. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/julius-1-jetol-mar-az-unios-oltasi-igazolas-elerheto-az-eu-n-beluli-utazasokhoz

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.