Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Anglia

Videóban göngyölítették fel Cseh Katalinék céghálóját

Látványos infografikában foglalta össze a PestiSrácok.hu a Cseh Katalinhoz köthető cégháló szálait, amelyek gyakran a határon túlra nyúlnak. A portál összeállította azoknak a cégeknek a listáját, amelyek részt vettek a Pannónia Nyomda Kft. körüli telephely-keringőben és amelyek a Cseh család üzleti vagy személyes kapcsolatai révén részt vettek a momentumos politikushoz kötődő cég(ek) gazdagodásában. Ennek során összesen hat, látszólag önálló cég kapcsolatrendszerét tárta fel a PestiSrácok.hu, amely cégek egymással összedolgozva 4,7 milliárd forintnyi uniós forrás gründoltak a Cseh család köréhez tartozó cégeknek. Ezek között pedig, mint kiderült, a budapesti olimpia népszerűsítéséhez kapcsolódó projektre adott támogatás is van, annak a Cseh Katalinnak az érdekeltségében, aki a NOlimpia mozgalommal berobbant Momentum vezetőségi tagja lett – részben éppen cégvezetői és külföldi kapcsolatainak köszönhetően.

Forrás: pestisracok.hu2021. 07. 31. 12:06
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PestiSrácok.hu kinyomozta a Cseh Katalin és családja érdekeltségébe tartozó céghálót, az ebben való eligazodás érdekében pedig most egy infografikát is készítettünk a hálózatról.

A nyomozásból kiderült, hogy legalább hat cég érintett abban a játszmában, amely közel ötmilliárd forint uniós pénzt hozott a Cseh-érdekeltségek konyhájára.

A nyomozás során kiderült továbbá, hogy a korábban a Cseh család által irányított Pannónia Nyomda Kft. által bérelt váci, Nádas utcai ingatlan több bejegyzett cég székhelyéül is szolgál. Ez jelentette a nyomozásnál a kiindulási pontot, amelynek során számos érdekesség bukkant elő az egy címre bejegyzett cégek körül:

 • Az itt található cégek közül talán a legérdekesebb a Holotech Hungary Kft., amelynek ügyvezetője Lakatos Viktor, százszázalékos tulajdonosa viszont egy HoloTech Switzerland AG nevű, Svájcban bejegyzett cég.
 • Szintén az érdekeltségi kör tagja a Mondat Kft, amelynek a telephelye egyezik a közösen milliárdokat nyerő Holotech és Pannónia Kft.-k tevékenységi körével és maga is aktív volt a pályázati „piacon”.
 • A Pannónia Nyomda a Cseh-érdekeltségek központja, ezt a céget irányította évekig Cseh Katalin, és ez az a vállalat, amely a Holotech Hungaryvel közösen 2019 októberében közel kétmilliárd forint értékben nyert két EU-s pályázatot is.
 • Szintén ebbe a körbe tartozik az Uniotech Kft., amely 2008 és 2013 között kötődött a váci Nádas utcához; onnantól csak a fióktelep-váltásoknál aktivizálja magát és „csatlakozik be” a fenti négy céghez.
 • A Pannónia attól a Nova-Inn Kft.-től bérli a váci ingatlant, amelyet a Lakatos család alapított és jelenleg is az ő érdekeltségükbe tartozik, ráadásul egykori résztulajdonosa pedig egy szlovák cég, amely Milan Kopriva vezetése alatt áll. Az említett váci telephelyen pedig hemzsegnek a 3D-, illetve hologram-technológiával foglalkozó cégek, amelyek többsége a Lakatos család körébe tartozik.
 • A Leaf Digital Kft. csatlakozott legkésőbb a „fogathoz”, de Mamuzsits Tibor személyében a Lakatos család egyik bizalmi embere birtokolja és vezeti a céget.
 • Cseh Katalin Fotó: Mirkó István

  A PestiSrácok.hu korábbi oknyomozásából kiderült: a céges mozgásokból megfigyelhető, hogy a csapat magját jelentő vállalatok számára lényegében a váci központ tekinthető a biztos kiindulási alapnak, majd egyesével átköltöznek egy új, közös fióktelepre, ahol aztán egy-egy ilyen címen ideig-óráig ugyanazok a cégek végeznek tevékenységet – a fióktelepek használatának ideje pedig éppen egybeesik több tucat nyertes EU-pályázattal.

  Cikkük rámutat, hogy így történt ez Vácott, és így történik jelenleg Szirákon is, amely fióktelepen történő teljesítéssel a Pannónia Nyomda és a Holotech Hungary 2019 októberében 1 965 579 410 forint értékben nyert két EU-s pályázatot. Az itt található két ingatlanból az egyik az RD Invest tulajdonában áll: ezt a svájci Holotech fejeként ismert ifj. Lakatos Imre irányítja, szülei pedig egy vagyonkezelő cégen keresztül tulajdonosai annak a Nova-Inn Kft.-nek, amely bérbe adta a váci telephelyet a Pannónia Nyomdának. A sziráki ingatlan egyébként jelenleg a Holotech Hungary tulajdonában áll, amelynek az anyacége Svájcban van.

  Az eredeti cikket és az említett videót ITT érheti el.

  Kiemelt kép: Mirkó István

  Mindent egy helyen az Eb-ről

  A téma legfrissebb hírei

  Tovább az összes cikkhez chevron-right

  Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

  Címoldalról ajánljuk

  Tovább az összes cikkhez chevron-right

  Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.