Embercsempészeket fogtak el a rendőrök

Egy bolgár és egy ukrán sofőr ellen indul eljárást, akik migránsokat segítettek az országhatár illegális átlépésében.

Forrás: police.hu2021. 08. 31. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Készenléti Rendőrség munkatársai hétfő este az M0-s autóút Annahegyi pihenőhelyénél vezettek ki egy teherautót – írja a Police.hu

Az autót egy ukrán állampolgár vezette, abban 23 külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az ukrán sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás, ami alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel jár.

Kedd reggel pedig Bács-Kiskun megyei rendőrök egy gépjárművet ellenőriztek Dusnok községben.

A gépkocsit egy bolgár férfi vezette, rajta kívül a járműben öt – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott. 

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítanak eljárást – olvasható a rendőrség honlapján

A migránsokat – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Borítókép: Migránsok egy teherautóban. Forrás: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.