Karácsony öt kérdéséből hármat elkaszált az NVB

Karácsonyék a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló kérdésben indíthatnak aláírásgyűjtést.

Magyar Nemzet
2021. 08. 30. 21:07
null
20210712 MN Budapest A Budapesti Közlekedési Központ sajtótájékoztatója. Téma: kezdődik a munka a Blaha Lujza téren. Résztvevők: Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth László, a BKK projektmegvalósítás igazgatója, Pikó András, a VIII. kerület pol Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely öt népszavazási kérdése közül csak kettőt hitelesített a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). 

A döntésnek megfelelően Karácsonyék a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló kérdésben indíthatnak aláírásgyűjtést. 

Az NVB döntését Karácsony Gergely a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében az „első sikerként” könyvelte el, majd ígéretet tett, hogy meg fogják menteni a Diákvárost. Azt hangoztatta, hogy „a magyar családok eladósításával a kormány a kínai érdekeket szolgálja ki a vidéki fiatalok boldogulása helyett”.

A főpolgármester ugyanakkor arra nem reagált, hogy a testület az öt kérdéséből hármat elkaszált.

Az autópályák 35 éves koncesszióba adásáról, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról és az ingyenes antitestvizsgálatról tehát biztosan nem lesz népszavazás. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.