időjárás 14°C Ferenc 2023. október 4.
logo
A kormánypárti politikus szerint a főpolgármester Gyurcsány Ferenc kottájából játszik

Láng Zsolt: Komolytalan Karácsony Gergely bejelentése

Nagy Orsolya
2021.08.26. 15:31 2021.08.26. 15:52
Láng Zsolt: Komolytalan Karácsony Gergely bejelentése

A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője úgy véli, hogy az atlétikai világbajnokság vétójával kapcsolatos bejelentés Karácsonynak arra kellett, hogy elterelje a figyelmet és a közbeszédet a budapesti dugókról és az elhanyagolt közterületekről.

Komolytalan Karácsony Gergely bejelentése, Gyurcsány Ferenc mai posztja után ez még inkább egyértelmű. Látszik, kinek a kottájából játszik Budapest főpolgármestere. Neki ez a bejelentés arra kellett, hogy elterelje a figyelmet és a közbeszédet a budapesti dugókról és az elhanyagolt közterületekről

 – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Láng Zsolt, hozzátéve: nem tudja, mikor tanácsolják neki, hogy végre foglalkozzon azzal, amivel megbízták a választók, vagyis a főváros mindennapi életével és fejlesztés lehetőségeinek kiaknázásával.

Hasonlóan vélekedik a Miniszterelnökségi Sajtóiroda is a főpolgármester csütörtök reggeli bejelentésével kapcsolatban, amely szerint az atlétikai világbajnokság vétóját nem lehet komolyan venni. 

– Karácsony Gergely nyilatkozata komolytalan, a főpolgármester egyértelműen a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet 

– zárták rövidre a kérdést.

Mint megírtuk: Karácsony Gergely főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vonja vissza Budapest hozzájárulását az atlétikai vb rendezésére, mert szerinte a kormány megszegte a megállapodást.

A megállapodás úgy szólt: az elkövetkező öt évben a kormány ötvenmilliárd forinttal támogatja a budapesti járóbeteg- és szakellátást. Továbbá a stadion megépítésével együtt induljon meg a zöldfelületek növelése, a Csepeli Nagyerdő program (Csepeli Közpark) beindítása. Emellett a kormány tartsa fenn korábbi elkötelezettségét a fővárosi közlekedési beruházások mellett.

Az egyezség nem tartalmazza a Diákvárost érintő kérdéseket, ám a kormány kitart amellett, hogy megépíti a több ezer félőhelyes kollégium komplexumot, erről visszavonó határozat nem született és a fenti feltételeket be is tartja, például meghosszabbítják a budai fonódó villamoshálózatot és minden évben az Egészséges Budapest program keretein belül tízmilliárd sorsáról a főpolgármester dönthet. 

Azóta kiderült, a vétó ötlete Gyurcsány Ferenc pártjától származik. A Demokratikus Koalíció elnöke sértődötten vette tudomásul, hogy Karácsony Gergely beelőzte a bejelentéssel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.