Nincs újabb elhunyt, azonban a delta vírusvariáns már hazánkban is terjed

Mindenkinek érdemes felvennie az oltást, mert a vírusmutánsok a még be nem oltottakat veszélyeztetik leginkább.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 08. 10. 11:19
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 654 096 fő, közülük 5 494 110 fő már a második oltását is megkapta – derül ki a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldal adataiból. Mint írják, 35 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 759 033 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 20 976 főre csökkent. 87 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást! Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 64  ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 52 ezren már fel is vették azt.

 

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérik, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.