A beoltottak kevesebb mint egy százaléka fertőződik meg

Az elmúlt 24 órában 130 új fertőzöttet regisztráltak és négy ember vesztette életét.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 09. 07. 9:38
null
Salgótarján, 2017. október 24. Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védõoltást ad be páciensének Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védõoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védõoltásra a 60 évesnél idõsebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedõk, valamint a várandós nõk jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddre 130 új fertőzöttet regisztráltak és négy ember vesztette életét – olvasható a Koronavírus.gov.hu közleményében. A kormányzati portál tájékoztatása szerint a hazánkban regisztrált aktív fertőzöttek száma jelenleg 5486 fő, közülük 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban ápolnak, valamint 24-en szorulnak lélegeztetőgépre.

A beoltottak száma elérte az 5 821 254 főt, akik közül 5 524 203-an már a második oltást is megkapták, 418 ezren pedig a harmadik dózist is felvették. 

Hangsúlyozzák, hogy a betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet, ugyanis a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása is jóval enyhébb azoknál, akik már megszerezték a védettséget. 

A legnagyobb veszélyben tehát a beoltatlanok vannak, ezért mindenkit arra kérnek, aki még nem oltatta be magát, hogy jelentkezzen a háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Az oltások felvételéhez továbbra is bőséges mennyiségű vakcina áll rendelkezésre, sőt a héten több mint 250 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra. Ezzel a szállítmánnyal az országba szállított Pfizer-oltóanyag mennyisége meghaladja a 8,5 millió adagot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.