időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

A hősökre emlékeztek – felszabadulási ünnepség a budai Várban

Forrás: Nool.hu - Mediaworks
2021.09.03. 13:37 2021.09.03. 14:48
A hősökre emlékeztek – felszabadulási ünnepség a budai Várban

A Budát a töröktől visszavívó európai keresztény sereg hőstettére és a sikeres nyugati összefogást összekovácsoló Boldog XI. Ince pápára emlékeztek a világraszóló győzelem 335. évfordulóján, szeptember 2-án este a budai Várban – olvasható a Nógrád megyei hírportál, a Nool.hu oldalán.

Ma a globalizáció keresztényellenes erői törekednek a világ uralmára, így a kérdés ugyanaz maradt: a keresztény civilizáció fennmaradása

– hangsúlyozta a koszorúzási ünnepségen XI. Ince pápát méltató beszédében báró Lipthay Antal. A cikkből kiderül, hogy szerinte ha az egykori egyházi vezető ma is élne, örömmel látná, hogy Magyarország ma újra a hit és Európa védőbástyája.

Mint kifejtette, míg kontinensünk vezetői eltávolodtak Krisztus tanításától és csak a saját politikai és anyagi érdekeiket nézik, addig hazánk nap mint nap erőteljes lépéseket tesz történelmi-kulturális folytonossága és nemzeti szuverenitása megőrzése érdekében. A XI. Ince pápával is rokonságban álló szónok végül arra buzdított, hogy maradjunk meg ezen az úton, védjük tovább a keresztény értékekben formálódott önazonosságunkat, és e törekvésünk során bízzunk rendíthetetlenül Istenben.

Buda felszabadítását minden nemzedéknek meg kell vívna

– hangoztatta ünnepi beszédében Hetzmann Róbert, hozzátéve, hogy a mai ellenség nem az Oszmán Birodalom, hanem „az a globális magánhatalom, amely a tudatipar révén ideológiai vírusokkal mételyezi a társadalmakat, hogy szétrombolja azokat, és sátáni tervét megvalósíthassa”.

A Magyar Patrióták Közösségének elnöke szerint ma nem karddal, hanem szóval támadnak ellenségeink, és ehhez az új körülményhez nekünk is alkalmazkodnunk kell hit- és honvédő harcunk során. Végül arra figyelmeztetett: küzdeni valamiért bár megszállottságból és érdekből is lehet, de győzelmet csak hittel arathatunk.

Az Actio Christiana nevű szervezet által az idén immár harmadszor megrendezett ünnepségen Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceg és felesége, Christiana főhercegné, báró Lipthay Antal, valamint Nagy Gábor Tamás, a Budai Polgári Kör elnöke megkoszorúzta Európa védelmezője és Magyarország megmentője, XI. Ince pápa szobrát, majd a résztvevők a Mária Magdolna-templom romjai között, az Anjou-bástyán és a Bécsi kapunál adtak hálát Istennek az egykori győzelemért és könyörögtek hazánk megmaradásáért.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

(Fotók: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.