A rendőröknek hála ezúttal sem jutottak messzire az embercsempészek

Több tucat határsértőt kellett feltartóztatni Csongrád-Csanád megye határában és az M5-ösön.

Forrás: police.hu2021. 09. 30. 7:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális migránsok csoportját tartóztatták fel a rendőrök Csongrád-Csanád megyében

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Magyar Honvédség járőrei szeptember 29-én 20 órakor 23 határsértőt tartóztattak fel Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban nem tudták sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – írja a police.hu.

Két embercsempész az M5-ösön

A Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának információja alapján a rendőrök szeptember 29-én 19 óra 50 perckor az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényénél vezettek ki egy személygépkocsit. A járműben a sofőrön kívül 11 külföldi és egy román férfi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérték a biztonsági határzárhoz. A két román férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást – olvasható a rendőrség honlapján.

Borítókép: Police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.