Állóháború alakult ki Baján a baloldali szivárványkoalícióban

A momentumos polgármester szerint a belső harcokkal lerombolják az emberek hitét az összefogásban.

2021. 09. 21. 11:58
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is hadban áll egymással Baján a város momentumos vezetése és a helyi DK, illetve Jobbik, a baloldali előválasztási kampány végére sem nyugodtak meg a kedélyek a városban – legalábbis erről árulkodik Nyirati Klára legújabb Facebook-bejegyzése. A polgármester arra panaszkodott, hogy a Gyurcsány-párt és a Jobbik a helyi képviselő-testületben szó nélkül együtt szavaz a Fidesszel, és ez immár sorozatban ismétlődik. – Úgy látszik, a DK és a Jobbik az összefogás szót úgy értelmezi, hogy a Fidesszel kell összefogni a városvezetés ellenében, ezzel akár gazdasági károkat is okozva – fakadt ki Nyirati Klára a múlt csütörtöki rendkívüli testületi ülés előtt.

A momentumos polgármester ellene irányuló összehangolt Fidesz–DK–Jobbik támadást vizionált.

A testületi munkáról szűk két héttel korábban a Bajai TV-nek is beszélt Nyirati Klára, ahol ugyanúgy a „belső ellenzékét” ostorozta. – Az, hogy a mi képviselőink közül négyen, hárman átálltak, és megtámadják a szakmailag teljesen megalapozott előterjesztéseket, abban én csak politikát látok ­– nyilatkozta Baja első embere, aki szerint ennek biztos, hogy van köze a baloldali előválasztáshoz, és amit ő rossz folyamatnak tart. Szavai szerint azonban 2019 őszén az emberek az összefogásra szavaztak, és azt akarják, hogy a baloldali pártok együttműködjenek.

– Nehéz úgy összefogni, hogy belső támadások és torzsalkodások jönnek, én ennek nem vagyok a híve – fogalmazott Nyirati, aki azt szeretné, ha az előválasztáson győztes politikust az összes baloldali párt a teljes erejével támogatná.

Úgy véli, ami Baján történik, az az összefogás ellen hat. Hozzátette: a baloldal nagyon nehezen nyer, ha lerombolja azt a hitet, ami az emberekben az összefogásról kialakult.

S hogy mennyire mély belső válságról van szó, azt bizonyítja, hogy Nyirati már korábban, augusztus végén is arra panaszkodott: szomorúan látja, hogy a DK helyi szervezetének fontosabb a Fidesz-frakció támogatása, mint a város fejlesztése.

– Az történt ugyanis a mai testületi ülésen, hogy a Fidesz átvette a város irányítását három ellenzéki képviselő segítségével! A legfontosabb előterjesztéseket, illetve számos, képviselői kérdésre adott polgármesteri választ három képviselő a Fidesz-frakcióval együtt szavazva megvétózott, levetetett, módosított, vagy nem fogadott el – mutatott rá Nyirati, aki már július elején is arról nyilatkozott, hogy Baján a szivárványkoalíció pártjai keményen egymásnak feszülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.