Aranypánt ösztöndíjas program az MCC-ben

A Roma tehetségprogram a diplomás vagy a diploma megszerzése előtt állóknak kínál lehetőséget további fejlődésükre.

2021. 09. 13. 11:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A roma fiatalok kettős identitásának megerősítését is szolgálja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aranypánt ösztöndíjas programja, amelyre  szeptember 19-ig lehet jelentkezni. A Roma tehetségprogramban meghirdetett pályázat a diplomás vagy a diploma megszerzése előtt álló, tehetséges romáknak kínál lehetőséget további fejlődésükre

– olvasható a szervezet közleményében.

Mint írják, az MCC 2018-ban indította el a Roma tehetségprogramot, amely a hagyományos oktatási rendszeren túlmutató, intenzív képzést nyújt a középiskolás és egyetemista roma fiataloknak az egyéni életútjuk támogatására. A térítésmentes  képzésekben részt vevő diákok a lakóhelyükhöz közel eső helyen idegen nyelvi kurzusokon tanulhatnak, és havonta egy alkalommal, az MCC budapesti központjában megrendezett foglalkozásokon bővíthetik ismereteiket, fejleszthetik  készségeiket. A program része a személyes mentorálás is, amely elősegítheti egy  olyan erős közösség létrehozását, amelyben a roma diákok egymást is támogatják  későbbi pályájuk során. 

– A Roma tehetségprogramnak több szakmai részterülete is van, ezek közül az Aranypánt ösztöndíjas program mindazoknak szól, akik már rendelkeznek  diplomával vagy közvetlenül annak megszerzése előtt állnak

– rögzíti a tájékoztató, hozzátéve: a felvételt nyert  hallgatók egy hat alkalomból álló képzésen vehetnek részt, amelynek végén a legjobban teljesítő fiataloknak fizetett szakmai gyakorlati helyet kínálnak fel. 

Továbbá kiemelik, hogy a programban az előadások mellett nyelvi órákat is tartanak, valamint személyes mentorálásra is sor kerül. 

A hallgatók egy önálló platformon is ütköztethetik  véleményüket a fenntartható fejlődés témakörében, így lehetőség van arra, hogy saját maguk és a romák számára is hasznosítható válaszokat fogalmazzanak meg  globális és társadalmi kérdésekben egyaránt. 

A jelentkezés módjáról és feltételeiről az alábbi linken tájékozódhat:  https://www.mcc.hu/aranypant 

Jelentkezési felület: https://feliratkozas.mcc.hu/aranypant-osztondijas-program

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.