Az állam megvásárolta a Róbert Károly Meddőségi Centrumot

A nemzetstratégiai jelentőségű ügylet eredményeként a társaság teljes körű meddőségi kezelést fog nyújtani a betegek részére állami finanszírozás mellett.

Magyar Nemzet
2021. 09. 06. 10:08
null
A gyerekgyógyász fontosnak tartja azt is, hogy egy anyuka bárhol szoptathasson Fotó: MTI/Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népességfogyás hatékony megállítása és a meddőségi kezelések széles körben való elérhetővé tétele érdekében a magyar állam a mai napon megvásárolja a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft.-t. A nemzetstratégiai jelentőségű ügylet eredményeként a társaság teljes körű meddőségi kezelést fog nyújtani a betegek részére állami finanszírozás mellett – olvasható Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleményében.

Magyarországon mintegy 150 ezer párt érint a meddőség
Fotó: Kovács Tibor

A meddőségi centrum megvásárlása kapcsán a közlemény kiemeli: 

a kormány fontosnak tartja a család- és népesedéspolitika területén a gyermekvállalás ösztönzését, ezért a mesterséges megtermékenyítési eljárások hozzáférésének javításával is segíteni kíván a magyar pároknak. 

Ezért Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere kezdeményezésére az Emmi kidolgozta az állami meddőségkezelési centrum megvalósításának lehetőségét.

A klinika állami megvásárlásáról azt írták: Mager Andrea miniszter egyeztetéseket folytatott az elmúlt hónapokban a Róbert Károly Magánkórházzal a meddőségkezelési terület állami átvételéről. A magánkórház a meddőségi eljárást egy új gazdasági társaságba szervezte, amelynek tulajdonjogát a magyar állam a mai napon megvásárolta. Az állami tulajdonszerzéssel a magánkórház megszünteti ezt a tevékenységét.

A közlemény hangsúlyozza: 

a betegellátás az állami tulajdonba vételt követően is folyamatosan biztosított a Róbert Károly Meddőségi Centrumban, és arra is emlékeztetnek, hogy a kormány tavaly óta biztosítja a meddőségkezelésben használt gyógyszerek százszázalékos állami finanszírozását.

A meddőség problémája kapcsán a minisztériumi közlemény kiemelte: a meddőséggel szembesülő párok száma világszerte növekszik. Ma Magyarországon minden ötödik párkapcsolat találkozik a tervezett gyermekvállalás ilyen hátterű nehézségével, ami 150 ezer párt érint.


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.