Az OLAF már vizsgálja Cseh Katalinék ügyét

Deutsch Tamás: A Cseh Katalin családjához köthető céghálózat uniós források elnyerése érdekében játszott össze csalárd módon.

Forrás: Facebook2021. 09. 05. 12:19
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) levélben arról tájékoztatott, hogy megkezdte a Cseh Katalin-ügy vizsgálatának előkészítését, amihez további adatokat és információkat is kért a korrupciógyanús ügyről – írta vasárnapi Facebook-posztjában Deutsch Tamás.

A Fidesz EP képviselője szerint az OLAF nyilvánvalóan illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben és 

a Cseh Katalin által vezetett cég, illetve a megalapozott gyanú szerint a céghez kapcsolódó vállalkozásokból álló céghálózat uniós források elnyerése érdekében játszott össze csalárd módon.

– A Cseh Katalin-ügy súlyos kérdéseket vet fel, ezért fordultam az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz – írta Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy az OLAF-vizsgálat eredményeiről természetesen tájékoztatást fognak adni. A képviselő kifejtette: azért fordult az OLAF-hoz Cseh Katalin ügyében, mivel kiderült, hogy egy Cseh Katalin vezette cég és a Cseh család cégének üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött.

„Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amelyik a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ebben az időben ezt a céget Cseh Katalin, hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben.”

– részletezte, hozzátéve hogy az a technológia, aminek a kifejlesztésére a Cseh család cége jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a Cseh család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.