Egyre kevesebben elégedettek Karácsonnyal

Bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében.

Munkatársunktól
2021. 09. 07. 5:50
MN_Temp
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a kormánykritikusok és a budapestiek körében is nagyot zuhant Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységének lakossági megítélése 

– derül ki a Real–PR 93 országos reprezentatív kutatásából. Míg korábban a főpolgármester munkájával a teljes felnőttnépesség 31 százaléka volt elégedett, addig ma már csak húsz százalékuk. Azaz bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében.

A nyári hónapokban nap mint nap megtapasztalhatták a fővárosban közlekedők Karácsony Gergely városvezetői munkájának negatív hatásait: a folyamatos közlekedési dugókat, valamint a jelentősen megnövekedett utazási időtartamokat. A közterületi szemétgyűjtők harmadának takarékossági céllal való leszerelése sem javította a város köztisztasági helyzetét. 

Vagyis elsősorban gyenge városvezetői teljesítményével magyarázható Karácsony népszerűtlensége, ráadásul a politikus a miniszterelnök-jelölti kampányában sem tudott az elmúlt három hónapban világos jövőképet felvázolni a választás utáni időkre.

A kutatócég szerint ezek alapján nem meglepő, hogy Karácsony Gergely munkájának átlagos megítélése 31 százalékról húsz százalékra csökkent júniustól szeptember első napjáig. A baloldali főpolgármester tevékenységének hatását leginkább érzékelők, azaz a budapestiek körében nyolc százalékpontos visszaesés látszik, csupán a lakosság 34 százaléka elégedett a városvezetővel. 

A vidéki lakosság körében ennél is jelentősebb a visszaesés: 12 százalékpontos csökkenéssel csak 16 százalékuk elégedett a főváros vezetőjével. Tehát mindkét vizsgált csoportban jelentős visszaesés tapasztalható.

A Real–PR 93 kutatásából az is kiderül, hogy minden lakossági csoportot figyelembe véve a kormányfő kritikusainak körében történt a legnagyobb visszaesés. Míg korábban 56 százalékuk volt elégedett a főpolgármester munkájával, ma már csupán 34 százalékuk. Ez a zuhanás az átlag visszaesésnél is jelentősebb, miközben a kormányfőpártiak körében csak hibahatáron belüli csökkenés látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.