Erdő Péter: Az eucharisztikus kongresszus fontos üzenetet képvisel

Az esztergom–budapesti érsek római beszédében felejthetetlen eseménynek nevezte a kongresszust.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 26. 13:26
null
2021.09.12.52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.Budapest.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld Fotó: HUSZAR GABOR/Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar katolikus egyház felejthetetlen eseményének nevezte az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek a vértanú Szent Istvánról elnevezett, római magyarok templomában tartott misén Rómában.

A bíboros kiemelte: az eucharisztika körül különböző stílusok, lelkiségi mozgalmak, nemzetiségek gyűltek össze szelíd egységben, amire még a nem katolikus keresztények is felfigyeltek.

Erdő Péter bíboros szerint a Budapesten megrendezett világeseményre a nem katolikus közösségek is felfigyeltek
Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld


Erdő Péter hangsúlyozta beszédében: amikor egy szervezethez, közösséghez tartozunk, akkor Jézus fontosabbnak tekinti az emberi viselkedés lényegi tartalmát, mint a címkét vagy az elnevezést – fogalmazott a napi evangéliumi szakaszhoz fűzött homíliájában. Hozzátette: ezért nem helyesli azt a szűkös gondolkodást, amely elutasítja azokat, akik nem tartoznak a mi csoportunkhoz.

A Mindszenty József  bíboros egykori címtemplomaként ismert Santo Stefano Rotondo-bazilikában bemutatott misén Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Német László megyéspüspök, a vajdasági Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) egyik új alelnöke, Tóth Tamás, az MKPK titkára, Kocsis Fülöp görög katolikus érsek, metropolita, valamint a Rómában szolgáló magyar papok koncelebráltak. A misén többek között részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.